Constructeur infrastructuur

Constructeur infrastructuur

Young & Experienced Professional Higher education
Heerenveen
Construction
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij je constructieve kennis toepassen binnen onze infrastructurele projecten en daarmee bijdragen aan een duurzamere samenleving?

Je functie

In deze functie zul je een constructieve rol vervullen in projecten die variëren van bijvoorbeeld tunnels, (beweegbare) bruggen, sluizen, viaducten, aquaducten en (spoor)onderdoorgangen. Je werkt daarbij samen met bijvoorbeeld ontwerpers en geotechnici, waarbij jullie streven naar een veilige constructie. Waaronder in je eigen regio, waarmee je kunt bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Afhankelijk van de kennis en ervaring die je al hebt opgedaan, ontwikkel je jezelf tot of ben je het aanspreekpunt op ons kantoor voor de diverse constructieve vraagstukken die zich voordoen. Variërend van haalbaarheidsstudies tot uitvoeringsontwerpen en voor zowel nieuwe als bestaande kunstwerken. Als dit aansluit bij jouw interesses, kun je je bijvoorbeeld bezighouden met het volledige constructieve ontwerp van een kleinschaliger project. Je wisselt je werkzaamheden op dagelijkse basis af met het maken van constructieve berekeningen, het schrijven van rapportages en het samenkomen en overleggen met je projectteam en je opdrachtgever. Daarbij werk je met software pakketten als Scia Engineer, RFEM en Diana. Je werkt voor diverse opdrachtgevers, waaronder aannemers en overheden en zult ook samenwerken met andere partners in de markt. Je draagt bij aan grote projecten, zoals Ring Groningen, de Oosterweelverbinding in Antwerpen en de Blankenburgverbinding in Rotterdam, maar ook aan kleinere projecten zoals de biobased composiet fietsbrug in Ritsumasyl en spooronderdoorgangen in Elst.

Product-Marktcombinatie

Je kunt je ontwikkelen tot een senior constructeur, of misschien ben je dit al, en daarmee expert en boegbeeld zijn op je vakgebied. Maar je kunt je ook in de breedte ontwikkelen. Bijvoorbeeld door de toepassing van systems engineering, risicomanagement en onze duurzame ontwerpprincipes. Maar ook door een ontwikkeling door te maken in de rol van bijvoorbeeld ontwerpleider of projectleider. Je bent werkzaam binnen de pmc Infra constructies en maakt onderdeel uit van een enthousiast, ambitieus en gepassioneerd team van collega’s op ons kantoor in Heerenveen.

Wat wij vragen

 • je hebt een constructieve wo- of hbo- opleiding afgerond, eventueel aangevuld met een relevante vervolgopleiding (zoals van de Betonvereniging);
 • je bent recent afgestudeerd of beschikt al over passende werkervaring;
 • je bent enthousiast over het vak, relatiegericht, creatief en pro-actief;
 • je bent op zoek naar de samenwerking in je projectteam met je collega’s, maar kunt ook goed zelfstandig werken;
 • je bent communicatief vaardig;
 • je houdt goed overzicht houden over je werkzaamheden en bent een sterke planner.

Wat wij bieden

 • samenwerken met enthousiaste collega's in multidisciplinaire teams;
 • de mogelijkheid om je zowel op inhoudelijk vlak als in de breedte te ontwikkelen;
 • een ruim aanbod aan interne en externe opleidingen die gericht zijn op je persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • voor recent afgestudeerden bieden we bijvoorbeeld een speciaal opleidingstraject: het ‘Starterstraject’, met daarnaast het opleidingsprogramma ‘Plus School for Professionals’;
 • je bent een neWBie! NeWBie is een netwerk van medewerkers die tot vijf jaar in dienst zijn. We zorgen op een creatieve manier voor verbinding onder neWBies door het organiseren van verschillende activiteiten;
 • kennisdeling door regelmatige bijeenkomsten van al onze gepassioneerde constructeurs;
 • begeleiding door ervaren experts;
 • uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. Rinze Herrema, pmc-leider Infra constructies, telefoon 06 10 94 78 19.

More information?

Vacancies