Witteveen+Bos receives ISO27001 certificate for information security

Published on {{ $filters.formatDateWithYear(1581894000000) }}

After the final audits by Lloyds (the controlling authority), Witteveen+Bos was awarded ISO27001 certification last week for the scope 'network and system management' and privacy practices according to the AVG/GDPR. ISO27001 is an information security standard adopted by ISO, the  organisation that develops and publishes  international standards.

ISO27001 specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS). De norm specificeert eisen voor de implementatie van beveiligingsmaatregelen die zijn aangepast aan de behoeften van organisaties of organisatieonderdelen.

Witteveen+Bos heeft in 2019 de basis gelegd voor informatiebeveiliging binnen Witteveen+Bos, in de vorm van een zogenaamd Information Security Management System (ISMS). Naast dat we het zelf belangrijk vinden, is het onze opdrachtgevers en partners belangrijk dat wij als hun ketenpartner aantoonbaar onze informatiebeveiliging op orde hebben en houden. Na deze toekenning starten we met de volgende fase: het bestendigen van de certificering, eventueel uitbreiden en het vergroten van bewustzijn op het gebied van informatieveiligheid binnen onze organisatie.