Projectingenieur cybersecurity infrastructuur

Projectingenieur cybersecurity infrastructuur

Young & Experienced Professional Higher education
Deventer Amsterdam
Safety Electrical Engineering
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij werken aan de beveiliging van industriële automatisering in spraakmakende energie- , bouw- en infrastructurele projecten?

Je functie

Witteveen+Bos werkt aan civiele projecten, zoals beweegbare bruggen, sluizen, tunnels en keringen. De beschikbaarheid hiervan wordt in toenemende bepaald door het goed functioneren van installaties en bediensystemen. Het op orde krijgen én houden van de veiligheid en beveiliging is daarbij essentieel. In dit kader werken wij aan uitbouw van advisering op het specifieke gebied van cybersecurity voor infrastructuur en mobiliteit. Als projectingenieur cybersecurity draag je bij aan het veiliger maken en houden van onze civiele infrastructuur. Je hebt een breed takenpakket, waarbij de focus ligt op de beveiliging van industriële automatisering (IA). Je voert onderzoeken uit, werkt mee aan ontwerpen binnen complexe infraprojecten, voert audits uit en controleert ontwerp- en procesdocumenten van opdrachtnemers. Dit doe je in multidisciplinaire teams met daarin onder meer werktuigbouwkundigen, IT-specialisten, civiel- en elektrotechnici. Je begeeft je nadrukkelijk ook op de snijvlakken van deze vakgebieden en levert daarbij adviezen op zowel beleidsmatig, technisch, procesmatig als organisatorisch vlak. Je kennis en ervaring op het gebied van IA en cybersecurity bouw je uit in projecten onder begeleiding van onze senior adviseurs. Door gesprekken met klanten, partners en leverancier heb je bovendien een actieve rol in het uitbouwen van dit werkveld. Je standplaats wordt in overleg vastgesteld.

Product-Marktcombinatie

Je gaat aan de slag binnen de product-marktcombinatie (PMC) Smart infra systems in de sector Infrastructuur en mobiliteit. Wij houden ons binnen de PMC Smart infra systems onder andere bezig met bediening & besturing, sensorsystemen, industriële automatisering, machineveiligheid, functionele veiligheid, aandrijf- en bewegingswerken en tunneltechnische installaties. Voorbeelden van projecten waaraan wij werken zijn de renovatie van de Eerste Heinenoordtunnel, de Schipholbrug in het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht en het programma Aanpak Wegtunnels Amsterdam.

Wat wij vragen

 • een afgeronde HBO/WO-opleiding elektrotechniek, besturingstechniek, informatica of gelijkwaardig;
 • interesse in het vakgebied industriële automatisering (IA);
 • affiniteit met cybersecurity is een pré;
 • een ondernemende instelling;
 • een teamspeler;
 • gevoel voor de belangen van opdrachtgevers en stakeholders.

Wat wij bieden

 • werken in uitdagende multidisciplinaire projecten waarin cybersecurity een rol speelt;
 • deel uitmaken van een groep (veelal jonge) enthousiaste professionals;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als specialist, projectmanager of leidinggevende;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met dr.ir. H. (Harmen) Droogendijk, groepsleider Sensoren, systemen en veiligheid, telefoon 06 53 35 62 34 of met mevrouw drs. H.J.W. (Rianne) Albers-Schouten, PMC-leider Smart infra systems, telefoon 06 22 81 24 68. Vacaturenummer NL00341

More information?

HULE2.jpg
Ellen Donkervliet-Hulleman
ellen.donkervliet@witteveenbos.com

Vacancies