Werktuigbouwkundig ingenieur Energie & Water

Werktuigbouwkundig ingenieur Energie & Water

Young & Experienced Professional Bachelor
Deventer Rotterdam
Mechanical Engineering
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij bijdragen aan de duurzame energiesystemen en waterzuiveringen van de toekomst?

Je functie

Deze unieke kans krijg je in een functie als Werktuigbouwkundig ingenieur Energie & Water bij Witteveen+Bos. In onze maatschappelijk relevante energie- en waterprojecten breng je werktuigbouwkundige en procestechnische expertise in om te komen tot innovatieve (ontwerp)oplossingen die daadwerkelijke gebouwd worden. Je werkt onder andere met 3D ontwerpprogramma’s om slimme ontwerpen te maken, hebt een actieve bijdrage in onze BIM omgeving, je stelt processchema’s en adviesnotities op en maakt kostenramingen. Daarnaast stem je af met collega’s, opdrachtgevers en leveranciers om tot efficiënte, duurzame en veilige oplossingen te komen. In multidisciplinair teamverband werk je nauw samen met diverse specialisten zoals procestechnologen, civiele technici, elektrotechnici, constructeurs, veiligheidskundigen en milieukundigen. In deze functie bieden wij volop doorgroeimogelijkheden. Witteveen+Bos streeft ernaar je op te leiden en door te laten stromen naar een rol als vakspecialist, BIM coördinator, ontwerpleider of (deel)projectmanager. Onze teams zijn werkzaam vanaf onze locaties in Rotterdam en Deventer, je standplaats wordt in overleg bepaald.

Product-Marktcombinatie

Vanuit onze product-markcombinaties (PMC's) Drinkwater en Proceswater, Afvalwater en Energiesystemen werken onze professionals aan spraakmakende en innovatieve projecten. De waterzuiveringen van de toekomst zijn energie- en grondstoffenfabrieken, met het oog op droogte en extreem weer zal de toegang tot schoon water blijven toenemen en de opwekking van duurzame energie is van cruciaal belang. Ook jij zult op die manier bijdragen aan een verbeterde leefomgeving! Naast projecten in Nederland, zijn we ook werkzaam in Afrika, Azië, Latijns Amerika en Midden Oosten. Wij voeren interessante projecten uit voor zeer diverse klanten, van (semi-) overheid tot grote industriële multinationals.

Wat wij vragen

 • een (recent) afgeronde hbo opleiding werktuigbouwkunde;
 • passie voor het samen met anderen oplossen van complexe technische vraagstukken;
 • ondernemend en initiatiefrijk;
 • mondeling en schriftelijk communicatief vaardig in het Nederlands en het Engels;
 • bereidheid om ook bij onze klanten op locatie te werken;
 • werkervaring niet vereist.

Wat wij bieden

 • afwisseling en veelzijdigheid in water- en energieprojecten;
 • dynamische werkomgeving in nationale en internationale projecten;
 • samenwerken met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • een aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei in een rol die jij ambieert;
 • volop opleidingsmogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, waaronder deelname aan ons Starterstraject;
 • marktconform salaris en goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • flexibel werken op W+B kantoren en thuis voor goede balans werk-privé (alle kantoren van W+B zijn uitstekend bereikbaar met OV/trein).

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. We willen bijdragen aan de uitdagingen van deze wereld. vormen daardoor een leidraad in onze bedrijfsvoering. Via onze projecten kunnen we impact realiseren en bijdragen aan deze doelen. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren; we willen een advies- en ingenieursbureau van topklasse zijn. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past binnen Witteveen+Bos en het team? Leuk! We nodigen je graag uit om te solliciteren. Wil je eerst nog meer informatie over de vacature, neem contact op met Olaf Geluk (+31 6 51 93 47 07) of Raphaël van der Velde (+31 6 13 53 24 28) of Evan Low +31 6 21 20 59 90. Kennismaken met een kop koffie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

More information?

Vacancies