Ontwerpstage gebiedsperspectief

Ontwerpstage gebiedsperspectief

Interns / Graduate students Higher education
Rotterdam Utrecht
Urban and Spatial Development
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij deze zomerperiode als ruimtelijk ontwerper meewerken aan de toekomst van Nederland? Wij zoeken een gedreven student stedenbouw of landschapsarchitectuur die meedraait in ons team bij het vormgeven een regionaal toekomstperspectief.

Je functie

In deze zomerstage werk jij concreet mee aan een gebiedsperspectief met ons enthousiaste ontwerpteam van stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. Dit perspectief stel jij op in samenwerking en afstemming met andere specialisten en disciplines binnen onze organisatie, zoals water, klimaat, mobiliteit, ecologie, natuur, energie en woningbouw. Gezamenlijk werk je toe naar een haalbaar en aantrekkelijk toekomstplan met een hoog ambitieniveau. Door buiten je eigen vakgebied kennis op te doen, zul je jouw ontwerpvaardigheden versterken. In dit gebiedsperspectief geven wij in samenhang richting aan de toekomst en ontwikkeling van het gebied. Dit is hard nodig omdat er veel verschillende opgaven binnen dit gebied landen, elkaar overlappen en beïnvloeden. De complexiteit is hoog. Het gaat om verstedelijking, natuur, recreatie, landbouwtransitie, klimaatadaptatie, energie en mobiliteit. Het is een voorbeeldopgave waar wij op nationaal niveau in de nabije toekomst in Nederland mee te maken krijgen. Het gebiedsperspectief zullen wij via ontwerpend onderzoek opstellen. Jij werkt concreet mee in het ontwerpende onderzoekstraject. Binnen het bedrijf zijn zo’n 40 landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten (inter)nationaal actief. Onze ontwerpers werken in interdisciplinaire teams aan integrale planontwikkeling op verschillende schaalniveaus, variërend van kleine tot de grote opgaven en van visies tot detailuitwerkingen.

Product-Marktcombinatie

De groep Visies en Leefomgeving is onderdeel van de product-marktcombinatie (PMC) Ruimte, Omgevingsrecht en Vergunningen binnen de sector Gebouwde omgeving. We werken aan multidisciplinaire projecten waarin we samenwerken met verschillende inhoudelijke specialisten van Witteveen+Bos. Naast het werken aan visieprojecten, werkt de groep Visies en Leefomgeving ook aan themagerichte en gebiedsgerichte programma’s, beleidsdocumenten en omgevingsplannen. Daarnaast is het team sterk in het organiseren van bewonersparticipatie en bestuurlijke processen. Wij zijn trots op onze resultaten en werkzaamheden, zoals onze bijdrage aan de omgevingsvisies van onder andere de gemeente Enschede, gemeente Texel, de provincie Overijssel en provincie Groningen.

Wat wij vragen

 • ingeschreven bij een opleiding op hbo- of wo-niveau, zoals ruimtelijke ordening, planologie, stedenbouw en/of landschapsarchitectuur ;
 • een portfolio met cv is een sterke pré;
 • beheersing van Adobe Illustrator, Adobe Photoshop en Adobe Indesign is een pré;
 • beheersing van Sketchup, AutoCad en Qgis is een pré;
 • gemotiveerd om te werken op het raakvlak van planologie met landschapsarchitectuur en stedenbouw;
 • in staat om zelfstandig taken op zich te nemen maar niet bang om vragen te stellen;
 • initiatiefrijke en kritische instelling;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands.

Wat wij bieden

 • samenwerking met kundige, enthousiaste collega’s in een multidisciplinaire team;
 • veelzijdige en uitdagend project met de juiste begeleiding voor persoonlijke ontwikkeling;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • vergoeding.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met heer ir. A.G. Gaydadjiev (Alexander) - projectleider - +31 6 86 84 53 49. Vacaturenummer NL00979

More information?

Vacancies