Projectingenieur grondwater

Projectingenieur grondwater

Young & Experienced Professional Higher education
Water Management Project Management / Process Management Water Technology
{{ $t('vacancy.apply') }}

Jouw grondwaterexpertise inzetten om watermanagement te verbeteren? Samen met jou werken we aan actuele vragen rond waterveiligheid, watermanagement, infrastructurele projecten en eco(hydro)logie.

Je functie

Als projectingenieur grondwater bij Witteveen+Bos werk je aan diverse projecten met een grondwatercomponent en raakvlakken met andere disciplines. Denk hierbij aan: - grondwatermodellering en analyse voor infrastructurele projecten en dijkversterkingen, - ecohydrologische systeemanalyse voor het herstel van grondwaterafhankelijke natuurgebieden, - ontwikkelen van concepten voor zoetwatervoorziening, - het opstellen van gebiedsdossiers voor drinkwaterwinningen, - de inrichting van grondwatermeetnetten. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers waaronder Vlaamse Overheid, provincies, steden, gemeentes en privébedrijven. Samen met een dynamisch team werk je aan diverse interessante projecten in binnen- en buitenland. Je wisselt je werkzaamheden op dagelijkse basis af tussen geohydrologische modellering, datamanagement en digitalisering, advisering en het schrijven van rapportages. In ons werk gebruiken we state-of-the-art kennis, die we samen met jou verder ontwikkelen via lopende opdrachten en meer fundamentele onderzoeksprojecten. Continue innovatie en optimalisatie van onze onderzoeksmethoden vormen de basis van ons succes.

Product-Marktcombinatie

Als grondwaterexpert maak je onderdeel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Kusten, Rivieren en Steden. Deze unit draagt bij aan het duurzaam gebruik en inrichting van het watersysteem in België en het buitenland. Onze medewerkers voeren integrale projecten uit waarbij afstemming plaatsvindt tussen onder andere ruimtelijke ontwikkelingen, waterkwaliteit, waterbeschikbaarheid, duurzaamheid en de effecten van klimaatverandering.

Wat wij vragen

 • master in ingenieurswetenschappen;
 • je bent (bijna) afgestudeerd, of beschikt al over passende werkervaring;
 • passie voor geohydrologie, enthousiast over het vak, leergierig, creatief en sociaal;
 • kennis van software pakketten als MODFLOW/FloPy, iMOD, tijdreeksanalyse, GIS en Python;
 • sterke geschreven en mondelinge communicatie-skills.

Wat wij bieden

 • samenwerking met enthousiaste collega's in multidisciplinaire teams;
 • de mogelijkheid om je te ontwikkelen als expert in je vakgebied of richting commerciële en managementrollen, zoals projectleider;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • goede begeleiding door ervaren professionals en een breed aanbod interne en externe opleidingen;
 • voor recent afgestudeerden bieden we bijvoorbeeld een speciaal opleidingstraject: het ‘Starterstraject’ aan;
 • marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen, zoals een mobiliteitsbudget, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering (met de mogelijkheid om gezinsleden aan te sluiten tegen een voordelig tarief), maaltijdcheques, thuiswerkvergoeding, mogelijkheid tot het leasen van een fiets, flexible income plan;
 • goede work/life balance: flexibiliteit qua werktijd en werkplek, 2 thuiswerkdagen per week.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een internationaal advies- en ingenieursbureau dat wereldwijd innovatieve oplossingen ontwikkelt voor complexe maatschappelijke vraagstukken op gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Onze ruim 1.400 medewerkers werken vanuit een inspirerende werkomgeving aan veelzijdige en uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Werken bij Witteveen+Bos Belgium betekent veel ruimte voor verantwoordelijkheid, ondernemerschap en initiatief, waarbij persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling worden gestimuleerd. We zijn een onafhankelijk bureau en de aandelen van ons bedrijf zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Ben jij de projectingenieur grondwater die wij zoeken? Solliciteer nu online of via en HR-BE@witteveenbos.com en draag bij aan innovatieve oplossingen voor watermanagement bij Witteveen+Bos!

Vacancies