Business architect

Business architect

Young & Experienced Professional Master
Deventer
Support Staff
{{ $t('vacancy.apply') }}

Zet jij jouw expertise in bij het inzichtelijk maken van de samenhang, de meerwaarde en de risico’s van onze veranderopgaven? En krijg jij energie van het vormgeven van verandering binnen de organisatie en de samenwerking daarin met belanghebbenden? Dan ben jij de business architect die we zoeken om ons team te versterken.

Je functie

Medio 2023 is Witteveen+Bos gestart met het inrichten van de enterprise architectuur, dit als één van de onderdelen van onze digitale transitie. Begin dit jaar is een start gemaakt aan het operationaliseren van de architectuurdiscipline door middel van een nieuw architectuurteam. De opgave binnen de organisatie is groot en daarom zijn we ter versterking op zoek naar een ervaren business architect. In deze rol sta je aan de basis om de enterprise architectuur met je teamgenoten verder in te richten en te optimaliseren. Binnen het team van nieuwe en enthousiaste architecten help je stakeholders binnen de organisatie bij hun verandervraagstukken, werk je nauw samen met de projectmanagers voor het realiseren van integrale projecten en bouw je gezamenlijk aan de Witteveen+Bos Enterprise Architectuur (WBEA). Daarin kijk je onder meer met een analytisch oog naar de formulering van eisen voor het vormgeven van benodigde veranderingen. Je bent als ambassadeur daarbij in staat om collega’s te enthousiasmeren en mee te nemen in je verhaal.

Product-Marktcombinatie

De dienstverlening van team Architectuur en advies is gericht op het tot stand brengen van de architectuurvisie. Deze visie wordt uitgewerkt op basis van requirements in doelarchitecturen en een bijbehorende roadmap. Daarnaast faciliteert en adviseert het team projectmanagers, specialisten en andere belanghebbenden bij de realisatie van de architectuur alsmede bij het duiden van de risico’s en potentiële kansen. Afdeling Informatiemanagement en digital support Het team Architectuur en advies maakt onderdeel uit van de afdeling Informatiemanagement en digital support. Deze afdeling is verantwoordelijk voor architectuur en advies, integraal projectmanagement, business intelligence en data-analyse, BIM-GIS support en Geo-informatie management. De afdeling is gericht op het ondersteunen bij de veranderopgaven van de organisatie en op het optimaliseren van de informatievoorziening aan de gebruikers.

Wat wij vragen

 • je beschikt over wo werk- en denkniveau;
 • je hebt relevante ervaring op het gebied van enterprise architectuur;
 • je hebt kennis van ArchiMate en TOGAF;
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk goed in het Nederlands en Engels uitdrukken;
 • affiniteit met de ingenieursbranche of technische branche is een pre, maar geen vereiste.

Wat wij bieden

 • een uitdagende rol die bijdraagt aan de veranderopgave van de organisatie;
 • een prettige, informele werksfeer binnen een organisatie met korte lijnen;
 • ruimte voor eigen initiatief en groei en een bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van het team;
 • een arbeidscontract voor minimaal 32 uur per week, waarbij Deventer je standplaats is;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem;
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past binnen Witteveen+Bos en het team? Leuk! We nodigen je graag uit om te solliciteren. Wil je eerst nog meer informatie over de vacature? Neem contact op met de heer B. (Bart) Ratgers, Enterprise architect binnen de afdeling Informatiemanagement en digital support, telefoon 06-403 701 33. Digitaal of fysiek kennismaken met een kop koffie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

More information?

DOGD.jpg
Dilek Dogan-Türkyilmaz
dilek.dogan@witteveenbos.com

Vacancies