Projectleider interne projecten

Projectleider interne projecten

Young & Experienced Professional Higher education
Deventer
Support Staff
{{ $t('vacancy.apply') }}

Zoek jij een baan waarin jij als projectleider met jouw brede interesse en communicatieve vaardigheden het verschil kan maken? Dan hebben wij een mooie functie voor jou! We zijn op zoek naar meerdere collega's voor deze rol.

Je functie

Wij zoeken een gedreven, ondernemende en enthousiaste projectleider die uitdaging vindt in het succesvol uitvoeren van projecten en daarnaast het helpen vormgeven/positioneren van de (relatief) nieuwe groep Integrale Projecten Afdelingen. Binnen de groep werken projectleiders samen aan het realiseren van grote en kleine projecten voor de interne bedrijfsfuncties van Witteveen+Bos. Binnen Witteveen+Bos werken 1450 ingenieurs en adviseurs aan maatschappelijke projecten in vier sectoren. Zij worden ondersteund door ruim 180 medewerkers in 7 afdelingen. De afdelingen voeren steeds vaker complexe (internationale) multidisciplinaire projecten uit. Dit heeft recent geleid tot het oprichten van de nieuwe groep Integrale Projecten Afdelingen. Deze groep vormt één centraal punt dat zich kan specialiseren op de complexe projecten, wat zorgt voor extra structuur, professioneel projectmanagement en kennisdeling. We streven ernaar om met deze groep een betrouwbare en betrokken partner in interne projecten te zijn die alle expertise uit eerdere projecten meeneemt in nieuwe projecten. De groep werkt vanuit het hoofdkantoor in Deventer. Als projectleider werk je aan interne projecten die verschillen qua complexiteit en impact. Enerzijds door de inhoud of de mate van samenwerking tussen interne afdelingen nationaal en soms ook internationaal, en anderzijds door de beoogde impact in de organisatie. Afhankelijk van de omvang van projecten heb je meerdere projecten onder handen; soms leid je als projectleider met een groot team grote langlopende projecten verspreid over meerdere afdelingen en op andere momenten zet je jouw advies- en ondersteunende vaardigheden in om kleinere projecten te begeleiden. Deze projecten worden geïnitieerd vanuit de directie, de sectoren of vanuit de afdelingen zelf en vereisen samenwerkingsverbanden in alle lagen en groepen van de organisatie. Als projectleider faciliteer je een goede samenwerking tussen de projectmedewerkers en geef je richting aan het project. Je stelt projectplannen, planningen en begrotingen op en bewaakt de voortgang hiervan. Je verzorgt in veel gevallen de communicatie en bent de verbinder tussen het team, de opdrachtgever en de doelgroep waarvoor je het project uitvoert. Je rapporteert aan de projectdirecteur die voor elk project anders kan zijn. Voorbeelden van integrale projecten die dit jaar zijn gestart zijn: het proces voor internationaal zakelijke reisaanvragen opnieuw inrichten, de inrichting van onze ESG-rapportage, een mobiliteitsvisie ontwikkelen en implementeren voor de organisatie, de inrichting van datamanagement, het herijken van ons dienstverleningsmodel van de afdelingen en het ontwerpen van een projectportal. In alle projecten werk je samen met onderwerp experts vanuit de afdelingen en/of sectoren. Er is ruimte voor het uitvoeren van projecten die in jouw interesse gebied liggen.

Product-Marktcombinatie

Wat wij vragen

 • de positie staat open voor zowel mensen met geen of weinig werkervaring als mensen met meerdere jaren relevante werkervaring;
 • (recent) afgeronde hbo- of wo-opleiding met relevante inhoud voor de functie;
 • een enthousiaste collega die plezier haalt uit het ontwikkelen van de organisatie en zichzelf;
 • iemand met sterke communicatieve vaardigheden, met gevoel voor stakeholdermanagement en die organisatiesensitief is;
 • praktisch, pragmatisch en resultaatgericht;
 • iemand die goed samen-en zelfstandig werkt, denkt vanuit de klant/gebruiker en graag samenwerkt met collega’s uit andere vakgebieden;
 • iemand die houdt van een dynamische omgeving en meebouwt aan professioneel project- en portfoliomanagement.

Wat wij bieden

 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • je bent een neWBie! NeWBie is een netwerk van medewerkers die tot vijf jaar in dienst zijn. We zorgen op een creatieve manier voor verbinding onder neWBies door het organiseren van verschillende activiteiten.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met Willemijn van Norel, groepsleider integrale projecten afdelingen, +31 6 38 18 91 50.

More information?

Vacancies