Projectleider havens

Projectleider havens

Experienced Professional Master
Deventer Rotterdam
Hydraulic Engineering Construction
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij samen met ons projecten leiden van uitdagende maritieme constructies in havens in binnen- en buitenland?

Je functie

Deze mogelijkheid bieden wij jou in de functie van projectleider havens. Als projectleider werk je samen met collega's aan uiteenlopende havenconstructies in binnen- en buitenland. In jouw rol als projectleider geef je leiding aan een gevarieerd team van specialisten, zoals geotechnici, constructeurs en 3D ontwerpers. Je bent verantwoordelijk voor het op tijd en binnen budget afleveren van kwalitatief hoogwaardige adviezen. Contact met de klant en het maken van afspraken is hierbij een belangrijk onderdeel. De projecten waaraan je leiding geeft variëren van haalbaarheidsstudies tot uitvoeringsontwerp en bestaan uit het ontwerpen en dimensioneren van bijvoorbeeld kademuren, steigerconstructies, afmeerconstructies, drijvende constructies en golfbrekers in beton en/of staal. Een inhoudelijke achtergrond en interesse in de dynamiek die komt kijken bij het adviseren op het gebied van havenconstructies is een pre. Als projectleider heb je een constructieve, nautische en/of geotechnische achtergrond en ben je in staat de kwaliteit van de door het team geleverde producten te bewaken. In verband met het internationale karakter van havenprojecten sta je open voor het werken in het buitenland. Vanwege de voorspoedige groei van onze advieswerkzaamheden, zijn wij voor onze vestigingen Rotterdam en Deventer op zoek naar enthousiaste collega's.

Product-Marktcombinatie

Binnen Witteveen+Bos werken in totaal circa 70 constructeurs en constructief projectleiders aan uitdagende constructieve vraagstukken. Voorbeelden van havenprojecten waaraan de product-marktcombinatie (PMC) Havenconstructies en ontwerp werkt zijn diverse terminals, afmeerconstructies en steigers in de havens van Rotterdam, Amsterdam, Eemshaven en Antwerpen. Tevens werken wij aan diverse haven constructies over de wereld, zoals in Noord en Oost Europa, het Midden-Oosten, Indonesië en Zuid-Amerika. In deze projecten heeft Witteveen+Bos naast een constructieve rol ook vele andere rollen. Het zijn bij uitstek projecten waarbij in gevarieerde teams wordt samengewerkt.

Wat wij vragen

 • afgeronde wo-opleiding civiele techniek, met een afstudeerrichting op het gebied van constructieve waterbouw (met Ports and Waterways is een pré), constructies, of een gelijkwaardige richting;
 • minimaal vijf jaar werkervaring, waarvan minimaal één jaar als projectleider;
 • een inhoudelijke achtergrond (constructieve waterbouw, constructief en/of geotechnisch);
 • goede communicatieve vaardigheden en een ondernemende instelling;
 • zelfstandige, enthousiaste en collegiale werkhouding.

Wat wij bieden

 • uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • samenwerking met enthousiaste collega's in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • gedegen begeleiding en breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. M.W. (Menno) Fousert, groepsleider Havenconstructies, telefoon 06 10 50 59 09. Vacaturenummer NL00579.

More information?

Vacancies