(Aankomend) Adviseur leefomgeving

(Aankomend) Adviseur leefomgeving

Young Professional Higher education
Amsterdam Utrecht
Urban and Spatial Development
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wij zijn op zoek naar collega’s die met hun werk een directe meerwaarde willen leveren voor de fysieke leefomgeving.

Je functie

Ben jij net afgestudeerd of heb je al (enige) werkervaring? Wij zijn op zoek naar een nieuwe (aankomend) adviseur ruimtelijke ordening en vergunningen die ons team in Amsterdam/Utrecht komt versterken. Als adviseur ga je aan de slag op het grensvlak van ruimte, recht en omgeving. Je werkt aan spraakmakende en uitdagende projecten en werkt samen met collega’s uit talloze andere disciplines (o.a. Omgevingsrecht, civiele techniek en milieu). Op deze manier creëer jij met jouw werk direct een meerwaarde voor de fysieke leefomgeving! Als (aankomend) adviseur ruimtelijke ordening en vergunningen adviseer je onze opdrachtgevers bij het doorlopen van de benodigde procedures om projecten te realiseren. Je werkt aan het complexe samenspel tussen planologische inpassing, benodigde vergunningen, het betrokken bevoegde gezag en een meedenkende omgeving. Hoe ziet jouw werkdag eruit? Vanwege een verscheidenheid aan opdrachtgevers en projecten is geen dag bij ons hetzelfde. Gedurende de dag kun je bijvoorbeeld bezig zijn met het opstellen van planproducten (o.a. omgevingsplan, projectbesluit en milieueffectrapportage). Hiervoor verzamel je input en stem je deze af met onze specialisten op het gebied van diverse milieu- en omgevingsthema’s zoals natuur, archeologie, bodem, geluid en luchtkwaliteit. Daarnaast ga je bijvoorbeeld aan de slag met het coördineren van deze onderzoeken en het inventariseren en aanvragen van de benodigde vergunningen om jouw project te mogen realiseren. De rode draad in jouw werkzaamheden is het overzicht bewaken over het grote geheel van het project en het managen van de raakvlakken tussen verschillende disciplines. Voorbeelden van projecten waar we nu aan werken zijn de ontwikkeling van het omgevingsplan in Alkmaar, de begeleiding van complexe vergunningenprocessen voor de dijkversterking Grebbedijk en het opstellen van de planproducten voor de realisatie van een nieuwe rondweg in Lelystad. Als (aankomend) adviseur Ruimtelijke Ordening en Vergunningen ben je het aanspreekpunt voor de opdrachtgever, het bevoegd gezag en de omgeving. Dit houdt in dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt om te zorgen voor draagvlak voor het project. Je kunt snel schakelen en bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor knelpunten die zich in projecten voordoen. Ook bouw je aan je netwerk en ben je in staat om vanuit dat netwerk opdrachten te verwerven. Zo kun je doorgroeien tot bijvoorbeeld projectleider of omgevingsmanager.

Product-Marktcombinatie

Binnen de sector Gebouwde Omgeving is de product-marktcombinatie (PMC) Ruimte, Omgevingsrecht en Vergunningen actief op het gebied van vergunningen, ruimtelijke planbegeleiding en omgevingsmanagement. Wij werken aan uiteenlopende, meestal complexe projecten in de planvormingsfase, de ontwerpfase en/of de realisatiefase. Onze opdrachtgevers zijn overheden, aannemers en bedrijven. De groep ruimtelijke ordening en vergunningen is gesitueerd op onze vestigingen in Amsterdam en Utrecht, één van deze vestigingen zal ook jouw standplaats zijn. Je kunt ook op andere vestigingen van Witteveen+Bos werken (o.a. Den Haag, Deventer, Breda of Rotterdam) of op een projectlocatie. De groep ruimtelijke ordening en vergunningen bevat diverse jonge specialisten. Je komt terecht in een gezellig team waar je de kneepjes van het vak leert. Je wordt uitgedaagd om zelfstandig aan de slag te gaan en wanneer je hulp nodig hebt kun je gemakkelijk bij de groep terecht.

Wat wij vragen

 • (recent) afgeronde wo- of hbo-opleiding planologie, sociale geografie, bestuurs-/omgevingsrecht, milieukunde of vergelijkbaar;
 • ervaring in het vakgebied is welkom maar niet vereist;
 • je bent in staat om overzicht en structuur te bewaren;
 • affiniteit met, en interesse in, de gebouwde omgeving;
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • flexibiliteit;
 • enthousiasme en gedrevenheid.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een dynamische organisatie met veel doorgroeimogelijkheden;
 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen, waaronder het interne ‘Starterstraject’;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met Sander de Bruin MSc, groepsleider Ruimtelijke Ordening en Vergunningen Amsterdam en Utrecht, telefoon 06 86 83 85 25, of met de heer drs. M.J. (Maurits) Schilt, PMC-leider Ruimte, Omgevingsrecht en Vergunningen, telefoon 06 27 16 97 73. Vacaturenummer NL00943

More information?

Vacancies