Aankomend jurist Omgevingsrecht en Energietransitie

Aankomend jurist Omgevingsrecht en Energietransitie

Young Professional Higher education
Utrecht
Environmental law
{{ $t('vacancy.apply') }}

Ben jij een ambitieuze jurist met interesse in ruimtelijke vraagstukken? Wil je bijdragen aan uitdagingen zoals de energietransitie en het stikstofvraagstuk? Ga aan de slag als aankomend jurist omgevingsrecht en klimaat bij Witteveen+Bos in Utrecht en maak middels jouw juridische en adviserende vaardigheden impact op de fysieke leefomgeving.

Je functie

Jij ondersteunt en adviseert als aankomend jurist omgevingsrecht en energietransitie zowel collega’s als opdrachtgevers (overheden, marktpartijen, non-profit) over relevante omgevingsrechtelijke vraagstukken. Je bent betrokken bij projecten die zich richten op de transitie naar de Omgevingswet, waarbij je werkt aan projectbesluiten, omgevingsplannen en andere instrumenten onder deze wet. Het werk is divers en er is ruimte om sturing te geven aan je eigen loopbaan. Je kunt bijvoorbeeld meeschrijven aan ruimtelijke plannen en milieuonderzoeken maar ook werken aan advisering op het gebied van vergunningen. Je werkt in multidisciplinaire projecten, samen met verschillende inhoudelijke specialisten van Witteveen+Bos, zoals energie-experts, ecologen en planologen. Je gaat aan de slag in de groep Omgevingsrecht & Klimaat. Deze groep richt zich op de energietransitie, klimaatopgaven en natuurbescherming, waarbij je adviseert over onder andere ontwikkeling van duurzame energie op land en op zee, natuurbescherming, stikstof en waterkwaliteit. Daarnaast biedt Witteveen+Bos je de mogelijkheid om bij te dragen aan andere thema's zoals dijkversterkingen en woningbouw.

Product-Marktcombinatie

De groep Omgevingsrecht en klimaat is onderdeel van de product-marktcombinatie (PMC) Omgevingsrecht en vergunningen binnen de sector Gebouwde omgeving. Je standplaats is Utrecht, waarbij gedeeltelijk thuiswerken ook tot de mogelijkheden behoort.

Wat wij vragen

 • een afgeronde rechtenopleiding (HBO of WO);
 • kennis van het omgevingsrecht;
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • iemand die praktisch is ingesteld en actief problemen aanpakt, maar tegelijkertijd de juridische details niet uit het oog verliest;
 • een enthousiaste, leergierige, en resultaatgerichte houding.

Wat wij bieden

 • werken binnen een dynamische netwerkorganisatie met veel doorgroeimogelijkheden;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • begeleiding voor starters, onder andere een uitgebreid Starterstraject;
 • mogelijkheden voor deelname aan cursussen en voor persoonlijke ontwikkeling;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Ben je enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past binnen Witteveen+Bos en het team? Leuk! We nodigen je graag uit om te solliciteren. Wil je meer weten, of eens een dagje meelopen? Neem dan contact op met Jeroen Tuit, Groepsleider Omgevingsrecht & Klimaat, via +31 (0)6 398 75 702. Hij staat je graag te woord.

More information?

Vacancies