Ervaren jurist Omgevingsrecht en Energietransitie

Ervaren jurist Omgevingsrecht en Energietransitie

Experienced Professional Higher education
Utrecht Deventer
Environmental law
{{ $t('vacancy.apply') }}

Ben jij een ondernemend ingestelde jurist met ervaring binnen het omgevingsrecht? Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie en het stikstofvraagstuk? Ga aan de slag als ervaren jurist Omgevingsrecht en Energietransitie en maak impact op de fysieke leefomgeving.

Je functie

Jij ondersteunt en adviseert als ervaren jurist omgevingsrecht en energietransitie zowel collega’s als opdrachtgevers (overheden, marktpartijen, non-profit) op het gebied van relevante omgevingsrechtelijke vraagstukken. Je brengt jouw expertise in op het gebied van planvorming, de Omgevingswet en vergunningverlening. Je bent betrokken bij projecten die zich richten op de transitie naar de Omgevingswet, waarbij je werkt aan projectbesluiten, omgevingsplannen en andere instrumenten onder deze wet. Het werk is divers en er is ruimte om sturing te geven aan je eigen loopbaan. Je kunt bijvoorbeeld meeschrijven aan ruimtelijke plannen en milieuonderzoeken maar ook werken aan advisering op het gebied van vergunningen. Je werkt in multidisciplinaire projecten, samen met verschillende inhoudelijke specialisten van Witteveen+Bos, zoals energie-experts, ecologen en planologen. Als ervaren jurist heb je bovendien mogelijkheden om als projectleider aan de slag te gaan, waarbij je een leidende rol op je neemt binnen multidisciplinaire projecten. Je gaat aan de slag in de groep Omgevingsrecht & Klimaat. Deze groep richt zich op de energietransitie, klimaatopgaven en natuurbescherming, waarbij je adviseert over onder andere ontwikkeling van duurzame energie op land en op zee, natuurbescherming, stikstof en waterkwaliteit. Daarnaast biedt Witteveen+Bos je de mogelijkheid om ook bij te dragen aan andere thema's zoals dijkversterkingen en woningbouw.

Product-Marktcombinatie

De groep Omgevingsrecht en klimaat is onderdeel van de product-marktcombinatie (PMC) Omgevingsrecht en vergunningen binnen de sector Gebouwde omgeving. Je standplaats is Utrecht of Deventer, waarbij gedeeltelijk thuiswerken ook tot de mogelijkheden behoort.

Wat wij vragen

 • een afgeronde rechtenopleiding (HBO of WO);
 • ervaring binnen het omgevingsrecht;
 • je hebt naast de juridische belangen ook oog voor maatschappelijke, financiële en commerciële belangen;
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • in staat om zowel zelfstandig als in multidisciplinaire teams te werken;
 • een enthousiaste, leergierige, en resultaatgerichte houding.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een dynamische netwerkorganisatie met veel doorgroeimogelijkheden;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief, verantwoordelijkheid en leiderschap;
 • ruime mogelijkheden voor deelname aan cursussen en intervisie en voor persoonlijke ontwikkeling;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Ben je enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past binnen Witteveen+Bos en het team? Leuk! We nodigen je graag uit om te solliciteren. Wil je meer weten, of eens langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Jeroen Tuit, Groepsleider Omgevingsrecht & Klimaat, via +31 (0)6 398 75 702. Hij staat je graag te woord.

More information?

Vacancies