Projectingenieur elektrotechniek infrastructuur

Projectingenieur elektrotechniek infrastructuur

Young Professional Higher education
Amsterdam Deventer
Electrical Engineering
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij werken aan elektrotechnische vraagstukken in spraakmakende (duurzame) energie-, bouw- en infrastructurele projecten?

Je functie

Witteveen+Bos werkt aan civiele projecten, zoals beweegbare bruggen, sluizen, tunnels en hoogspanningsinfrastructuur (lijnen, kabels, stations, etc.), waarin elektrotechniek een cruciale rol speelt. Denk hierbij aan het kunnen functioneren van beweegbare bruggen door de elektrotechnische installaties, maar ook aan de (elektrische) veiligheid in relatie tot bijvoorbeeld het elektriciteitsnet in Nederland. Dit doen wij met inzet van netwerk-, bedienings-, communicatie- en energiesystemen en de bijbehorende (slimme) interactie hiertussen, met ook aandacht voor aspecten zoals elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en machineveiligheid. Als projectingenieur elektrotechniek infrastructuur zorg je voor het betrouwbaar, duurzaam en veilig maken én houden van onze civiele infrastructuur. Je hebt een breed takenpakket dat in overleg wordt samengesteld en kan bestaan uit onder meer het ontwerpen, realiseren en testen van energie infrastructuur, veiligheidssystemen, elektrotechnische installaties, communicatiesystemen en/of (data)netwerken. Je doet inspecties, voert onderzoeken uit, maakt ontwerpen en controleert ontwerp- en procesdocumenten van opdrachtnemers. Ook lever je waardevolle adviezen op zowel beleidsmatig, technisch, procesmatig als organisatorisch vlak voor bijvoorbeeld standaardisering en implementatie van nieuwe technologische ontwikkelingen. Dit doe je in multidisciplinaire teams met daarin onder meer werktuigbouwkundigen, civiel technici, omgevingsmanagement en veiligheidskundigen. Je kennis en ervaring op het gebied van elektrotechniek bouw je uit in projecten onder begeleiding van onze senior adviseurs. Door gesprekken met klanten, partners en leveranciers heb je bovendien een actieve rol in het uitbouwen van het werkveld. Mede gelet op het brede werkveld bepalen we samen hoe de beste invulling voor jou eruit ziet in de rol van projectingenieur elektrotechniek infrastructuur.

Product-Marktcombinatie

Je gaat aan de slag binnen de product-marktcombinatie (PMC) Smart infra systems in de sector Infrastructuur en mobiliteit. Wij houden ons binnen de PMC Smart infra systems onder andere bezig met bediening & besturing, sensorsystemen, elektrotechnische installaties, industriële automatisering, machineveiligheid, cybersecurity, EMC en aarding, aandrijf- en bewegingswerken en tunneltechnische installaties. Je standplaats (Amsterdam of Deventer) wordt in overleg vastgesteld.

Wat wij vragen

 • een afgeronde HBO/WO-opleiding elektrotechniek, natuurkunde, mechatronica of gelijkwaardig;
 • interesse in het vakgebied elektrotechnische installaties, machineveiligheid, EMC en aarding, en/of industriële automatisering (IA);
 • een ondernemende instelling;
 • een teamspeler;
 • gevoel voor de belangen van opdrachtgevers en stakeholders.

Wat wij bieden

 • werken in uitdagende multidisciplinaire projecten waarin elektrotechniek een essentiële rol speelt;
 • deel uitmaken van een groep (veelal jonge) enthousiaste professionals;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als specialist in acquisitie of als projectmanager of leidinggevende;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb jij belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met dr.ir. H. (Harmen) Droogendijk, groepsleider Systemen, Elektrotechniek en Veiligheid (Deventer), telefoon 06 53 35 62 34 of met de heer ir. S.G. (Bas) van Wee, groepsleider Systemen, Elektrotechniek en Veiligheid (Amsterdam), telefoon 06 86 89 30 84. Vacaturenummer NL00930

More information?

HULE2.jpg
Ellen Donkervliet-Hulleman
ellen.donkervliet@witteveenbos.com

Vacancies