Landschapsarchitect

Landschapsarchitect

Young & Experienced Professional Higher education
Hydraulic Engineering Ecology Urban and Spatial Development
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij de spil zijn in het ontwerpproces van nieuwe overstromingsgebieden en natuurgebieden?

Je functie

Onze projecten zijn vaak complexe vraagstukken die van de betrokken vakdisciplines een integrale benadering van het ontwerp én de uitvoering vragen om te komen tot een gedragen oplossing. Disciplines als waterbouwkundig ontwerp, ecologische inrichting en landschapsinrichting dienen in hoge mate samen te werken om tot een optimaal, geïntegreerd en slim ontwerp te komen waarin tegemoet gekomen wordt aan de wensen en de eisen van onze opdrachtgevers. Jouw rol als landschapsarchitect is om samen in een team van ecologen en hydrologen een landschapsontwerp uit te werken. Je gebruikt je kennis van cultuurhistorie, landschapsarchitectuur en inrichting om te komen tot een uitvoerbaar basisontwerp. Vanuit deze basis wordt jouw ontwerp vervolgens gedurende het ontwerpproces gevoed met informatie vanuit de andere vakdisciplines. Aanpassingen worden doorgevoerd, eerdere oplossingen worden heroverwogen. Je bent de spil in dit ontwerpproces en draagt zorg voor een uniforme informatievoorziening naar alle disciplines, zodat iedereen met de laatste informatie werkt. Je integreert alle deelexpertises en signaleert clashes tussen de verschillende input en zoekt met betrokkenen naar oplossingen. Met behulp van fotobewerking en visualisatietechnieken maak je het ontwerp tastbaar en inzichtelijk voor onze opdrachtgevers en bijvoorbeeld de omwonenden in de directe omgeving van het project.

Product-Marktcombinatie

Als landschapsarchitect maak je deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Kusten, Rivieren en Steden. Dit is een autonome business unit binnen Witteveen+Bos waarin je samen verantwoordelijk bent voor eigen doelstellingen en het kostenmanagement. De PMC draagt bij aan het duurzaam gebruiken, inrichten en beheren van de Belgische kust, beken en rivieren in Vlaanderen en steden. Samen met je collega's voer je integrale projecten uit langs rivieren, kusten en in steden waarbij afstemming belangrijk is tussen vakgebieden als waterveiligheid, ruimtelijke ordening, natuurontwikkeling, economie en (de effecten van) klimaatverandering.

Wat wij vragen

 • bachelor of master in landschapsarchitectuur;
 • bovenmatige interesse in de nieuwste (ontwerp)technologieën en de wil om voorop te lopen;
 • teamspeler die makkelijk communiceert en openstaat voor ideeën van anderen;
 • flexibele instelling met een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • kennis van Autodesk Revit en/of Autodesk Civil 3D is een plus.

Wat wij bieden

 • een uitdagende startersfunctie bij een gerenommeerd ingenieursbureau;
 • de mogelijkheid om jezelf te specialiseren in 3D-ontwerp, of jezelf verder te ontwikkelen in andere disciplines binnen de sector;
 • werken aan diverse en interessante projecten in een stimulerende, energieke en professionele omgeving;
 • een collegiale werksfeer waarin teamwork, creativiteit, innovatie en kennisdeling centraal staan;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Je komt terecht in een internationaal advies- en ingenieursbureau. Witteveen+Bos ontwikkelt wereldwijd innovatieve oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan veelzijdige en uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Ook jij!

Reageren?

Heb je interesse in deze functie en wens je verdere inlichtingen over deze vacature? Dan kan je terecht bij onze HR afdeling via mail: hr-be@witteveenbos.com

Vacancies