• Samenwerken met andere experts aan innovatieve projecten
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden, naast inhoudelijk ook richting management of acquisitie
 • Informele en betrokken cultuur
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer, Rotterdam

Projectingenieur havens en scheepvaart

Ben jij een recent afgestudeerde student civiele techniek met een passie voor havens en/of scheepvaart? Wil jij samen met ons werken aan spraakmakende haven- en scheepvaartprojecten in Nederland en in het buitenland?

In deze functie bestaan je werkzaamheden uit een mix tussen studies en ontwerpprojecten voor havens en scheepvaartwegen. We zorgen dat je in deze functie aan diverse projecten werkt zodat je kunt ontdekken wat je wilt doen en waar je naartoe wilt ontwikkelen. Op het gebied van havens zijn wij sterk in masterplanning en terminalontwikkeling en zien wij de wereld als ons speelveld. Zo ontwierpen wij hypermoderne container terminals in Rotterdam en Antwerpen en havenuitbreidingen in Uruguay en in het Midden-Oosten. Ook werken wij aan bagger- en landaanwinningsprojecten zoals bijvoorbeeld het baggeren van vaargeulen op de Kaspische Zee en Maasvlakte 2. Verder zijn wij betrokken bij studies gericht op het verbeteren van de nautische veiligheid en een betere benutting van scheepvaartwegen. Voor onze adviezen maken we vaak gebruik van data zoals geanonimiseerde gegevens over scheepsposities, vaarroutes, geregistreerde incidenten en ontwikkelen we eigen digitale tools.

De functie van projectingenieur havens en scheepvaart maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Havenontwikkeling, scheepvaartwegen en baggeren. Deze PMC is nationaal en internationaal actief op het gebied van masterplanning, logistieke analyses, strategische studies, ontwerpen voor havens en scheepvaartwegen, bagger- en landaanwinningsprojecten, opstellen van (inter)nationale contracten en uitvoeringsbegeleiding. Wij willen onze klanten graag bedienen vanaf de initiatieffase tot en met de uitvoeringsbegeleiding. Onze projecten bestaan onder meer uit haalbaarheidsstudies, het ontwerpen van geheel nieuwe havens of uitbreidingen van bestaande havens. De havenprojecten die wij verwerven zijn vaak spraakmakende projecten gezien de omvang, de specifieke ligging, (historische) omgeving of de positie in de logistieke keten. Je standplaats is Rotterdam of Deventer.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo of wo-opleiding civiele techniek of aanverwante opleiding;
 • affiniteit met havenontwikkeling en/of scheepvaart. Werkervaring in ons vakgebied is een pre maar geen must;
 • enthousiasme voor het vakgebied havens en scheepvaartwegen;
 • goede communicatieve vaardigheden en een collegiale werkhouding.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • samenwerking met enthousiaste collega‚Äôs in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • een breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past binnen Witteveen+Bos en het team? Leuk! We nodigen je graag uit om te solliciteren. Wil je eerst nog meer informatie over de vacature? Neem contact op met de heer ir. P. (Peter) Quist, PMC leider Havenontwikkeling, scheepvaartwegen en baggeren, telefoon 06 10 00 47 59.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor

Peter Quist

PMC manager Port Development, Waterways and Dredging