Projectingenieur havens en scheepvaart

Projectingenieur havens en scheepvaart

Young & Experienced Professional Higher education
Deventer Rotterdam
Other Civil design / BIM Project Management / Process Management Traffic and Mobility Hydraulic Engineering
{{ $t('vacancy.apply') }}

Heb jij een passie voor havens en scheepvaart en heb jij recentelijk je civiele techniek diploma behaald? En wil jij samen met ons werken aan spraakmakende haven- en scheepvaartprojecten in Nederland én buitenland? Ga aan de slag als projectingenieur havens en scheepvaart bij Witteveen+Bos in Rotterdam of Deventer!

Je functie

Door aan diverse projecten te werken, ontdek je wat je leuk vindt om te doen en waar je jezelf verder in zou willen ontwikkelen. Jouw werkzaamheden bestaan uit een mix tussen studies en ontwerpprojecten voor havens en scheepvaartwegen. Op het gebied van havens zijn we als organisatie sterk in masterplanning en terminalontwikkeling. Zo ontwierpen wij hypermoderne container terminals in Rotterdam en Antwerpen en werkten we aan havenuitbreidingen in Uruguay en het Midden-Oosten. Verder werken wij aan bagger- en landaanwinningsprojecten zoals het baggeren van vaargeulen op de Kaspische Zee en Maasvlakte 2 en zijn wij betrokken bij studies gericht op het verbeteren van de nautische veiligheid en een betere benutting van scheepvaartwegen. Voor onze adviezen maken we vaak gebruik van data zoals geanonimiseerde gegevens over scheepsposities, vaarroutes, geregistreerde incidenten en ontwikkelen we eigen digitale tools. Kortom: voldoende gave projecten waar jij een bijdrage aan kunt leveren, ook afhankelijk van waar jouw passie ligt.

Product-Marktcombinatie

Je zal deel uitmaken van de product-marktcombinatie (PMC) Havenontwikkeling, scheepvaartwegen en baggeren. Deze PMC is nationaal en internationaal actief op het gebied van masterplanning, logistieke analyses, strategische studies, ontwerpen voor havens en scheepvaartwegen, bagger- en landaanwinningsprojecten, opstellen van (inter)nationale contracten en uitvoeringsbegeleiding. Wij bedienen onze klanten graag vanaf de initiatieffase tot en met de uitvoeringsbegeleiding. Voorbeelden van projecten waar wij aan werken zijn havenuitbreidingen, terminals, afmeerconstructies en steigers in de havens van Rotterdam, Amsterdam, Eemshaven en Antwerpen. Tevens werken wij aan diverse havenprojecten over de hele wereld. Je standplaats is Rotterdam of Deventer.

Wat wij vragen

  • een afgeronde hbo -opleiding civiele techniek of soortgelijk;
  • enthousiasme voor het vakgebied havens en scheepvaartwegen;
  • goede communicatieve vaardigheden en een collegiale werkhouding.

Wat wij bieden

  • een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
  • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
  • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
  • een breed aanbod van in- en externe opleidingen;
  • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • de unieke mogelijkheid om als medewerker, mede-eigenaar te worden van het bedrijf middels het participatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Ben jij klaar om je carrière een vliegende start te geven? Leuk! We nodigen je graag uit om te solliciteren. Wil je eerst nog meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met de heer ir. P. (Peter) Quist, PMC leider Havenontwikkeling, scheepvaartwegen en baggeren, via 06 10 00 47 59. Digitaal of fysiek kennismaken met een kop koffie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

More information?

Vacancies