Stage Elektrotechniek en industriële automatisering

Stage Elektrotechniek en industriële automatisering

Interns / Graduate students Higher education
Heerenveen Rotterdam Deventer Breda Utrecht Amsterdam
Electrical Engineering
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij in aanraking komen met het elektrotechnische of industriële automatisering vakgebied? Of je nu komt stagelopen of afstuderen, bij ons ben jij projectleider van je eigen onderzoek.

Je functie

 • Wij beschikken over meerdere specialisten die jou kunnen helpen het beste uit de opdracht te halen, zowel op inhoud, projectmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Je mag meekijken met projecten die wij in meerdere vakgebieden doen en daarvan profiteren. Je hebt tijdens de stage alle vrijheid om je interesses te ontdekken, maar zal de voorzetten zelf moeten inkoppen. Bij Witteveen+Bos vinden we het bedenken van een eigen stageopdracht belangrijk. In een mogelijk eerste gesprek gaan we daarom samen op zoek naar een onderwerp, deelproject en onderzoeksvraag die bij je interesses en persoonlijke ontwikkelingsdoelen past. Wij zijn namelijk erg benieuwd waar jij enthousiast van wordt. Ter inspiratie hebben we een aantal voorbeeld stageopdrachten op een rij gezet:
 • Cable Pooling voor zonneparken en windturbines bij een middenspanningsstation;
 • Warmteontwikkeling en bodemuitdroging in het kabelsysteem (cyclische belasting);
 • Grondschema generator: het automatisch genereren van een grondschema;
 • Vlamboog energieberekeningen DC-systemen;
 • Standaardisatie functionele ontwerpen afval- en drinkwaterzuiveringen;
 • Ontwikkelen van een PA-installatie voor kennisontwikkeling;
 • Demo opstelling centrale regiekamer 2.0

Product-Marktcombinatie

Binnen de product-marktcombinatie (PMC) Elektrische en Procesautomatiseringssystemen werken ongeveer 30 ingenieurs en adviseurs aan uitdagende vraagstukken op het gebied van elektrotechniek en procesautomatisering. Voorbeelden van elektrotechnische duurzame projecten waaraan wij een belangrijke bijdrage geleverd hebben zijn (hoogspannings-)netverzwaring Noord-Holland, waterstoffabriek havens Rotterdam, uitbreiding vermogensdistributie van de 110kV-lijn Deventer Platvoet – Goor – Rijssen, containerterminals Tweede Maasvlakte in Rotterdam, groengas rioolwaterzuivering Echten, capaciteitsverdubbeling drinkwaterpompstation Andijk, warmtenet pompstation Delft. Projecten op het gebied van procesautomatisering zijn, procesoptimalisatie afvalwaterzuiveringsinstallatie Sloe, Waterfabriek Wilp, circulaire rioolwaterzuiveringsinstallatie Terwolde en medicijnrestenverwijdering rioolwaterzuiveringsinstallatie Winterswijk, visie en business case procesautomatisering Hoogheemraadschap van Delfland, blauwdruk en implementatieplan beheerorganisatie procesautomatisering Waterschap Vechtstromen, inkoopstrategie en raamcontracten procesautomatisering Waterschap De Dommel. Door de diversiteit aan zowel opdrachtgevers als opdrachten krijg je snel een brede inkijk in de verschillende aspecten van het vakgebied.

Wat wij vragen

 • mbo-, hbo- of wo-opleiding in de richting van elektrotechniek, mechatronica of een andere relevante richting;
 • een enthousiaste collega die plezier haalt uit het ontwikkelen van de organisatie en zichzelf;
 • initiatiefrijke en kritische instelling;
 • communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s;
 • meekijken met veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding van specialisten;
 • een marktconforme stagevergoeding;

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie, neem dan contact op met de heer ing. W.T. (Wytze) Jorritsma, projectingenieur elektrotechniek, telefoon 06 22 60 71 11 of mevrouw ir. I. (Isabelle) Vlasman, projectingenieur elektrotechniek, telefoon 06 86 81 17 48 of solliciteer direct online.

More information?

Vacancies