SIS Object Management System (SOMS)

SIS Object Management System (SOMS)

Interns / Graduate students Higher education
Amsterdam Deventer
Other
{{ $t('vacancy.apply') }}

Waar beweegbare bruggen, sluizen en tunnels (kunstwerken) vroeger werden voorzien van kasten met papierwerk wordt er tegenwoordig druk gezocht naar methodes om informatie digitaal inzichtelijk te maken en te beheren. Een enkel kunstwerk kan wel honderden tot duizenden verschillende documenten, sensordata, foto’s en andere informatiebronnen bevatten die vaak onvolledig en onoverzichtelijk beheerd worden.

Je functie

Om al deze en toenemende informatiestromen te beheersen en daarbij stappen te kunnen zetten richting onder andere ‘predictive maintenance’ en ‘digital twins’, zullen deze stromen inzichtelijk gemaakt en beheerd moeten worden. Door een Object Management System te realiseren wordt een kunstwerk digitaal benaderbaar en actief gekoppeld aan alle (real-time) data die er van het betreffende kunstwerk beschikbaar is. Gebruikers kunnen zo eenvoudig relevante data inzichtelijk maken en beheersen.

Product-Marktcombinatie

Wij zijn op zoek naar adviezen en ‘tools’ om alle beschikbare en toekomstige data inzichtelijk te maken. Hierbij is bijvoorbeeld te denken aan hoe data te analyseren en uniform inzichtelijk te maken. Denk ook aan het virtueel inzichtelijk maken van honderden tot duizenden informatiebronnen en het beschrijven van de methodes die hiervoor nodig zijn, het maken van relevante koppelingen en het uitvoeren van analyses op beschikbare data. Wij stellen voor om samen met jou deze opdracht nader vorm te geven, waarbij jouw input en visie hierop een belangrijke bijdrage zal vormen. Deze opdracht zal in ieder geval bestaan uit een stuk verkenning van de mogelijkheden en leiden tot de ontwikkeling van een softwaretool om een aantal beweegbare bruggen waar Witteveen+Bos recentelijk aan heeft gewerkt als prototype virtueel inzichtelijk te maken.

Wat wij vragen

Opleidingsniveau: HBO/WO elektrotechniek, informatica of gelijkwaardig.

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor in Deventer of Amsterdam kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen én buiten ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, waterschappen, aannemers, systemintegrators etc. Deze interne en externe contacten kun je aanwenden om informatie te verzamelen die nodig is voor je onderzoek. Aanvang: in overleg Duur: 6-8 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk).

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. We willen een bureau van topklasse zijn door zelf goed te zijn in ons vak en samen te werken met anderen in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen. Met circa 1.400 medewerkers werken we in multidisciplinaire projectteams aan uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Wij hebben de ambitie het beste uit onszelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. De aandelen van ons bedrijf zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer ir. S.G. (Bas) van Wee, adviseur elektrotechniek binnen de PMC Smart Infra Systems, telefoon: 06 86 89 30 84.

More information?

HULE2.jpg
Ellen Donkervliet-Hulleman
ellen.donkervliet@witteveenbos.com

Vacancies