Projectingenieur Verkeer en wegen

Projectingenieur Verkeer en wegen

Young Professional Master
Deventer Heerenveen Amsterdam Breda
Traffic and Mobility
{{ $t('vacancy.apply') }}

Heb jij een sterke passie voor infrastructuur en mobiliteit? En wil je vanuit die passie de wereld een beetje mooier en duurzamer maken door te werken aan toonaangevende (multidisciplinaire) projecten in binnen- en buitenland? Ga aan de slag als Projectingenieur Verkeer en wegen bij Witteveen+Bos!

Je functie

Jij zet samen met je teamgenoten jouw vaardigheden en creativiteit in binnen onze projecten op het gebied van verkeer, wegen en/of verkeersveiligheid. De ene keer binnen een losstaand project, de andere keer als onderdeel van een groot multidisciplinair project. Voorbeelden van projecten waaraan we een belangrijke bijdrage leveren of hebben geleverd, zijn A10 Zuidasdok, A12/A27 Ring Utrecht, A9 Amstelveen, de aanleg van de westelijke randweg N605 bij Boekel, verkeersstudie naar de aanpassing aan knooppunten in de ring R8 van Kortrijk en voorbereiding voor de realisatie Oosterweelverbinding Antwerpen. Binnen deze projecten houd jij je bezig met de probleemanalyse en de verkeers- of variantenstudie. Je analyseert de gewenste functionaliteit van de opdrachtgever en de omgeving, structureert hun eisen/wensen en geeft terugkoppeling over de haalbaarheid hiervan. Je levert een bijdrage aan (conceptuele) probleemoplossingen. Daarbij draag je zorg voor de toelichting en de onderbouwing waarom wij tot een keuze of ontwerp gekomen zijn en in hoeverre dit passend en te verantwoorden is. Je zult ook regelmatig samenwerken met andere disciplines binnen het integrale projectteam zoals de disciplines kunstwerken, waterhuishouding, geluid, ecologie, BIM, systems engineering en omgevingsparticipatie. De raakvlakken stem je onderling met elkaar af. Op deze manier draag je bij aan het creëren van een optimale oplossing voor de maatschappelijke problemen van onze klant: de overheid, aannemers en belangenorganisaties.

Product-Marktcombinatie

De standplaats voor deze functie is Amsterdam, Breda, Heerenveen of Deventer.

Wat wij vragen

 • een wo-diploma in de richting van verkeer, civiele techniek of soortgelijk;
 • ambitie om door te groeien tot specialist en/of projectleider;
 • ervaring met VISSIM, FOSIM is een pre;
 • kennis van wegontwerprichtlijnen is een pre;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal is een pre.

Wat wij bieden

 • ontwikkeling van jouw talenten staat centraal;
 • een goede begeleiding en in- en externe opleidingsmogelijkheden;
 • uitdagende en toonaangevende projecten in binnen- en buitenland;
 • samenwerken met jonge, enthousiaste collega's in integrale projectteams;
 • aanmoediging van zelfstandigheid en projectverantwoordelijkheid;
 • doorgroeimogelijkheden tot projectleider of vakspecialist;
 • speciaal opleidingstraject voor pas afgestudeerden; genaamd het 'Starterstraject';
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Ben jij enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan direct online en kom met ons in contact! Wil je toch nog eerst meer informatie hebben over deze vacature, neem dan contact op met Jan-Auwke Verspuij, groepsleider Integraal Wegontwerp Amsterdam, via 06 10 26 52 98. Hij staat je graag te woord. Digitaal of fysiek kennismaken met een kop koffie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

More information?

Vacancies