Mobiliteitsvraagstukken

Mobiliteitsvraagstukken

Graduate Students Higher education
Deventer Breda Heerenveen Amsterdam
Traffic and Mobility
{{ $t('vacancy.apply') }}

Heb jij een sterke passie voor infrastructuur en mobiliteit en wil je vanuit die passie de wereld een beetje mooier en duurzamer maken? Dan maken wij graag kennis met jou!

Je functie

Bij onze sector Infrastructuur en Mobiliteit zijn we op zoek naar gedreven studenten die zelfstandig op het vakgebied van mobiliteit een afstudeeropdracht willen uitwerken. Binnen deze sector ligt de focus op het werken aan infrastructurele projecten zowel boven als onder de grond en uiteenlopend van grote tot kleinschalige projecten. Deze projecten doen wij zowel voor aannemers als voor de overheid. Aansprekende grote projecten zijn de Blankenburgverbinding, ZuidAs, A9 Badhoevedorp - Holendrecht, Ring Utrecht en A7/A8 Amsterdam-Hoorn.

Product-Marktcombinatie

Tijdens deze projecten komen wij veel uitdagende vraagstukken en complexe processen tegen. Daar kan jij met jouw afstuderen een grote bijdrage aan leveren. Door ons te helpen bij het oplossen van verschillende vraagstukken, of het opzetten van versimpelde of geautomatiseerde processen, lever jij een grote bijdrage aan het ontwerp van de toekomst.

Wat wij vragen

  • je volgt een hbo- of wo-opleiding op het gebied van civiele techniek met als afstudeerrichting mobiliteit, civiele techniek, technische planologie of een vergelijkbare studie;
  • je hebt een leergierige en proactieve werkhouding;
  • je bent zelfstandig, maar ook in staat om mensen bij jouw onderzoek te betrekken;
  • je hebt het vermogen om georganiseerd, resultaat- en kwaliteitsgericht te werk te gaan;
  • goede beheersing van de Nederlandse taal is een pré.

Wat wij bieden

  • Wij bieden je een uitdagende omgeving met deskundige en ervaren mensen en een betrokken begeleiding. We denken actief mee over jouw leerdoelen en geven jou ook de ruimte om je hierin te ontplooien. Vanuit ons kantoor kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek binnen de PMC Verkeer en Wegen. Jouw afstudeeropdracht werk jij zelfstandig uit als onderdeel van één van onze projectgroepen. Zo kijk jij direct mee hoe het dagelijks werk eruit ziet én kunnen wij zorgen voor de juiste middelen voor een maximaal resultaat. Ook brengen wij jou in contact met specialisten binnen én buiten ons bedrijf voor jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, aannemers, etc. Deze interne en externe contacten kun je aanwenden om de informatie te verzamelen die nodig is voor je onderzoek. Wij vinden het belangrijk dat jij als afstudeerder jouw visie op het vakgebied ontwikkelt met jouw eigen opdracht en gaan daarbij graag het gesprek met jou aan. Zelf hebben wij een aantal thema’s waarop wij continu onderzoek verrichten, zoals:
  • Effecten en invloeden op verkeersveiligheid op zowel het hoofdwegennet (zoals divergentie- en convergentiepunten) als het onderliggend wegennet (bijv. alternatieve bermbeveiliging zoals de Compact Ecorail die is genomineerd voor De Vernufteling).
  • Systeem analyses (SE) op het gebied van wegontwerp en de basisspecificatie Rijkswegen. Binnen onze projecten werken wij aan diverse klanteisprocessen en contractspecificaties van onze wegontwerpen, waarin wij optimalisaties en verbeteringen willen verkennen.
  • Mobiliteitsmanagement op netwerkniveau en minder-hinder analyse met beschikbare data. Er is veel data over verkeer en mobiliteit beschikbaar en dit wordt steeds effectiever ingezet bij mobiliteitsmanagement, maatregelen bij werk in uitvoering (minder-hinder), verkeersanalyses en gebiedsontwikkelingen (stedelijke mobiliteit).
  • Ontwerpvraagstukken vanuit de grotere integrale projecten. Zowel in planstudies of in realisatiecontracten is altijd behoefte om alternatieven vanuit de omgeving of duurzamere oplossingen nader te verkennen.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. We willen een bureau van topklasse zijn door zelf goed te zijn in ons vak en samen te werken met anderen in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen. Met circa 1.400 medewerkers werken we in multidisciplinaire projectteams aan uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Wij hebben de ambitie het beste uit onszelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. De aandelen van ons bedrijf zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over de afstudeermogelijkhedenvacature kun je contact opnemen met de heer ing. E.J.A.(Ernst-Jan) van Dijk, groepsleider Verkeer en wegen Heerenveen, + 31 6 22 65 69 38 of de heer ir. J. (Jan-Auwke) Verspuij, groepsleider Intergraal wegontwerp, + 31 6 10 26 52 98.

More information?

Vacancies