Constructief 3D-ontwerper infra

Constructief 3D-ontwerper infra

Interns Bachelor
Deventer Rotterdam Breda Heerenveen Amsterdam
Civil design / BIM Construction
{{ $t('vacancy.apply') }}

Volg jij op dit moment een hbo-opleiding op het gebied van (civiele) constructies en wil jij graag meer leren over het ontwerpen en visueel maken van civiel infrastructurele constructies? Dan willen wij jou graag leren kennen!

Je functie

Tijdens je stage zal je meelopen en werkzaam zijn als een volwaardig ontwerper in onze 3D-ontwerpgroep binnen de sector Infrastructuur en mobiliteit.Je neemt deel aan overleggen met collega’s en opdrachtgevers en je krijgt voldoenderuimte voor eigen initiatief.Hierdoor vergroot je in hoog tempo je kennis en vaardigheden en krijg je een goed beeld van het werken bij een adviesbureau. Als 3D-ontwerper werk je samen in een multidisciplinair ontwerpteam, met onder andere constructeurs, geotechnici en de ontwerpleider, aan het constructieve ontwerp. Jij bent hierbij de spil in het ontwerpproces en voorziet iedereen van de laatste informatie en inzichten.Je integreert input van de betrokken disciplines in jouw 3D-model, signaleert clashes tussen de verschillende deelontwerpen en zoekt met de betrokkenen naar de best mogelijke oplossingen.Het geometrisch 3D-model van de constructie zet je op in ontwerpsoftware zoals bijvoorbeeld Allplan, Civil 3D of Revit. Vanuit dit 3D-model zorg je ervoor dat het uiteindelijke ontwerp duidelijk en expliciet wordt vastgelegd in een eindproduct dat aan de klant verstrekt wordt. Jouw eindproduct is daarmee het startpunt voor de opvolgende ontwerpfase of uitvoering buiten.Daarnaast werk je mee aan zaken zoals het opzetten van database gestuurde en parametrische ontwerpmodellen en het BIM-proces. Binnen de sector Infrastructuur en mobiliteit werken wij aan infrastructurele projecten zowel boven als onder de grond en uiteenlopend van grote integrale tot kleinschalige projecten. Denk hierbij aan civiele constructies zoals vaste en beweegbare bruggen, viaducten, aquaducten, sluizen, spoor gerelateerde constructies en tunnels. Aan deze projecten werken wij voor veel verschillende opdrachtgevers waaronder de overheid en aannemers. Het werk doorloopt verschillende ontwerpfases, van het opzetten van een Aanbiedingsontwerp/Schetsontwerp tot en met het opstellen van het Uitvoeringsontwerp. Aansprekende grote projecten zijn de A9 BaHo, Haringvlietbrug, Oosterweelverbinding (BE), Ring Zuid Groningen en Zuidasdok.

Product-Marktcombinatie

Wat wij vragen

 • je volgt een hbo-opleiding op het gebied van Civiele Techniek, een hbo-opleiding met afstudeerrichting Constructie of vergelijkbare studie;
 • je vindt visualiseren/3D modelleren leuk;
 • interesse in Parametrisch modelleren;
 • je vindt BIM interessant;
 • je bent zelfstandig maar ook in staat om in een team te functioneren.

Wat wij bieden

 • meewerken in veelzijdige en uitdagende multidisciplinaire projecten;
 • deel uitmaken van een groep enthousiaste professionals;
 • je bent een neWBie! NeWBie is een netwerk van medewerkers die tot vijf jaar in dienst zijn. We zorgen op een creatieve manier voor verbinding onder neWBies door het organiseren van verschillende activiteiten.
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen en betrokken begeleiding;
 • marktconforme stagevergoeding.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zichzelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze stage, reageer dan direct online. Voor mee informatie kun je contact opnemen met de heer ing. N. (Nick) Soederhuizen, groepsleider 3D Ontwerp, telefoon 06 20 16 02 54

More information?

Vacancies