Adviseur contracteren en aanbesteden

Adviseur contracteren en aanbesteden

Young & Experienced Professional Master
Amsterdam Deventer
Construction Management
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij bijdragen aan een betere samenwerking tussen alle partijen die betrokken zijn bij onze dynamische projecten?

Je functie

Als adviseur contracteren en aanbesteden adviseer je opdrachtgevers over samenwerkingsvormen en hoe de juiste samenwerkingspartner wordt geselecteerd. Bij het ontwerpen van de contractstrategie en de manier van selecteren wordt het fundament gelegd voor de samenwerking in het project. Je vertaalt de doelen van de opdrachtgever naar een contract- en aanbestedingsstrategie en voert deze door in het project. Dat vergt een combinatie van zowel juridische, projectmanagement als analytische vaardigheden en affiniteit met projecten in de GWW-sector en/of de utiliteitsbouw. Wij zijn betrokken bij alle fases van een project: de contractvoorbereiding, de aanbestedingsprocedure en de realisatiefase. Vanuit je rol is het jouw taak om de wensen van stakeholders en de input van technische specialisten te beoordelen en te vertalen in een compleet en gestructureerd contract (E&C, D&C, bouwteam of DBFM). Daarbij houd je rekening met de kaders van bijvoorbeeld aanbestedingswetgeving en de Gids Proportionaliteit, maar ook met recente ontwikkelingen zoals de Marktvisie en de overheidsambities op het gebied van duurzaamheid. Je denkt na over de samenwerking en zet dit om in concrete voorwaarden en de aanbesteding. Daarvoor verdiep je je in de nieuwste inzichten, zoals bouwteams en andere 2-fasen benaderingen. Naast het werk in projecten bieden we je de mogelijkheid om artikelen te schrijven, je kennis over te brengen door middel van een docentschap en seminars te organiseren.

Product-Marktcombinatie

Wij werken aan alle vormen van infrastructuur en stedelijke mobiliteit, voor zowel private partijen als overheden. Je start afhankelijk van je eigen wensen in de groep Samenwerken en aanbesteden (vestiging Amsterdam) of de groep Risicogestuurd contracteren (vestiging Deventer). Deze groepen zijn onderdeel van de product-marktcombinatie (PMC) Relational contracting. Vanuit deze PMC wordt gewerkt aan de voorbereiding van grote en kleine projecten in de (stedelijke) infrastructuur zoals bruggen voor de Provincie Noord Holland, Zuidasdok, Ring Utrecht en Renovatie 2e Heinenoordtunnel. Andere voorbeelden zijn het programma Bruggen en Kademuren van de Gemeente Amsterdam, de verbreding van de A7/A8 en de elektrificatie van het busvervoer voor het GVB in Amsterdam (vestiging Amsterdam) en Meerjarenprogramma Geluid, Dijkversterking Wolferen-Sprok en Aansluiting Het Klooster Nieuwegein (vestiging Deventer). Je krijgt alle ruimte om je verder te ontwikkelen tot specialist op het gebied van contracteren en aanbesteden, contract- of projectmanager. Je uitvalsbasis is Amsterdam of Deventer, maar je bent ook regelmatig actief bij opdrachtgevers of op onze andere kantoren. Witteveen+Bos heeft daarnaast een thuiswerkbeleid, wat het mogelijk maakt om op vrijwillige basis vanuit huis werkzaamheden te verrichten.

Wat wij vragen

 • afgeronde wo-opleiding in de civiele techniek, bouwkunde, technische bedrijfskunde of aanverwant zoals Environmental and Infrastructure Planning (EIP), Construction management and Engineering (CME) of Civil Engineering and Management (CEM);
 • affiniteit met het ingenieursvak en technische inhoud van projecten;
 • interesse in contract- en aanbestedingsvormen;
 • gevoel voor belangen van diverse stakeholders;
 • ondernemende instelling;
 • creativiteit voor het bieden van maatwerk;
 • nieuwsgierige en leergierige houding;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • enthousiasme en humor vormen een pre!

Wat wij bieden

 • veelzijdige en uitdagende projecten in multidisciplinaire teams;
 • samenwerken met jonge en ervaren enthousiaste professionals;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb jij belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met drs. ing. J.N. (Jaap) de Koning, groepsleider Relational contracting in Amsterdam, telefoon +31 6 51 20 06 36, ir. G. (Gerard) Buunk, groepsleider Relational contracting in Deventer, telefoon +31 6 10 32 25 37 of met ir. J. (Jelmer) Kooij, PMC-leider Relational contracting, telefoon +31 6 22 85 70 32.

More information?

HULE2.jpg
Ellen Donkervliet-Hulleman
ellen.donkervliet@witteveenbos.com

Vacancies