Ervaren ontwerper Verkeer en wegen

Ervaren ontwerper Verkeer en wegen

Experienced Professional Bachelor
Amsterdam Heerenveen
Civil design / BIM
{{ $t('vacancy.apply') }}

Heb jij een sterke passie voor infrastructuur en mobiliteit en wil je vanuit die passie de wereld een beetje mooier en duurzamer maken? Dan maken wij graag kennis met jou!

Je functie

Wij zoeken namelijk een ervaren wegontwerper die vanuit creativiteit en ervaring het verschil maakt. Als ontwerper wegen (2D/3D) ben je betrokken bij toonaangevende projecten voor Rijkswaterstaat en de provincies. In deze projecten ben je verantwoordelijk voor de complexe onderdelen van het wegontwerp, zoals de alignementen, de rijbaanindeling en de aankleding. Je hebt ervaring op het gebied van wegontwerp op verschillende detailniveaus, van schetsontwerp tot uitvoeringsontwerp. Je bent creatief in het vinden van oplossingen en je weet hoe je moet omgaan met de richtlijnen. Wanneer een ideaal ontwerp niet past, ben je in staat om verantwoord en onderbouwd toe te werken naar een compromis. Je bent verantwoordelijk voor een herleidbare verantwoording van ontwerpkeuzes. Je bent vaardig met ontwerpsoftware, ambitieus om je daarin verder te ontwikkelen en je staat open voor nieuwe software-uitdagingen. Je begeleidt minder ervaren ontwerpers en zorgt ervoor dat de kwaliteit van onze wegontwerpen goed is. Je zorgt dat het wegontwerp is afgestemd met andere disciplines zoals kunstwerken, waterhuishouding, geluid en ecologie. Je ondersteunt de projectleider tijdens overleggen met onze klanten en hebt afstemming met je counterpart aan de zijde van opdrachtgever. Je standplaats is ons kantoor in Amsterdam. Wil jij tot de toppers binnen je vakgebied behoren en samenwerken met andere experts, in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen? En heb jij een sterke passie voor infrastructuur, mobiliteit, state-of-the-art kennis en innovatieve producten? Solliciteer dan direct!

Product-Marktcombinatie

Binnen de product-marktcombinatie Verkeer en wegen werken we aan toonaangevende (multidisciplinaire) projecten in binnen- en buitenland. We zijn betrokken in verschillende projectfasen, bijvoorbeeld tijdens een variantenstudie, planuitwerking, contractvoorbereiding, aanbesteding of los onderzoek. Voorbeelden van projecten waaraan we een belangrijke bijdrage leveren of hebben geleverd, zijn A10 Zuidasdok, A12/A27 Ring Utrecht, A9 Amstelveen, A7/A8 Amsterdam-Hoorn, de aanleg van de westelijke randweg N605 bij Boekel, verkeersstudie naar de aanpassing aan knooppunten in de ring R8 van Kortrijk en voorbereiding realisatie Oosterweelverbinding Antwerpen.

Wat wij vragen

 • afgeronde hbo- of mbo-opleiding op het gebied van civiele techniek, met een specialisatie in de richting van wegen/verkeer/mobiliteit;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in infrastructurele multidisciplinaire projecten;
 • minimaal 3 jaar ervaring met Civil3D wegontwerp;
 • ambitie om door te groeien tot senior wegontwerper;
 • beschikking over goede sociaal-communicatieve vaardigheden;
 • pré: ervaring met programmeren.

Wat wij bieden

 • ontwikkeling van talent van de medewerker staat centraal;
 • goede begeleiding en in- en externe opleidingsmogelijkheden;
 • uitdagende en toonaangevende projecten in binnen- en buitenland;
 • samenwerken met zowel jonge als ervaren enthousiaste collega's in integrale projectteams;
 • zelfstandigheid en projectverantwoordelijkheid;
 • doorgroeimogelijkheden tot ontwerpleider of vakspecialist;
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons participatiesysteem (aandelen).

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met ir. Jan-Auwke Verspuij, groepsleider Integraal Wegontwerp Amsterdam, telefoon 06 1026 5298.

More information?

Vacancies