Projectingenieur industriële automatisering infrastructuur

Projectingenieur industriële automatisering infrastructuur

Young & Experienced Professional Higher education
Information Technology Electrical Engineering Mechanical Engineering
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij werken aan de ‘hersens en het hart’ van energie-, bouw- en infrastructurele projecten?

Je functie

Witteveen+Bos werkt aan maatschappelijke duurzame infrastructurele- en mobiliteitsprojecten, zoals beweegbare bruggen, sluizen, tunnels, keringen en (dynamische) verkeerssystemen. Dit zijn multidisciplinaire projecten waar onder andere de disciplines duurzaamheid, werktuigbouw, elektrotechniek en industriële automatisering onderdeel van uit maken. De functionaliteit en veilige werking van deze systemen worden daarbij bepaald door de Industriële automatisering, bestaande uit software en hardware. Zo omvat de industriële automatisering voor een beweegbare brug onder andere scheepvaartseinen, besturingsinstallatie, bedieningssystemen, veiligheidsfuncties. Om de functionele en integrale werking van deze systemen overzichtelijk te houden, wordt gebruik gemaakt van systeemdenken middels Systems Engineering. Dit vormt de basis bij de ontwikkeling van de systeemintegratie, automatiseringsstrategie en de software- en hardware architectuur van bijvoorbeeld een beweegbare brug. Een stap verder betreft Model Based Systems Engineering (MBSE) en de toepassing van Digital Twins. MBSE draagt bij om de architectuur en functionele werking van systemen interactief en concreet visueel weer te geven. Middels een Digital Twin wordt een 3D weergave gemaakt van de werkelijke fysieke situatie. De Digital Twin wordt gehanteerd voor zowel ontwerp-, uitvoering- en onderhoudsfase, maar ook voor opleiding, training en oefening van bedienaars. Door de toenemende automatiseringsgraad van ICT, kunstmatige intelligentie, sensoren en data in de infrastructuur en mobiliteit, vormt industriële automatisering een steeds grotere en belangrijkere rol in deze projecten. Wij zijn daarom op zoek naar uitbouw en versterking op dit vlak van een projectingenieur industriële automatisering. In deze rol houd je je onder andere bezig met raakvlakmanagement in de disciplines civiel, elektrotechniek, duurzaamheid, werktuigbouw, staal en omgevingsmanagement. Daarnaast stel je complexe contracten en ontwerpen op en lever je een bijdrage aan tenders op het vlak van industriële automatisering. Je voert haalbaarheidsonderzoeken, variantenanalyses uit en schrijft strategische adviezen. Je hebt veel een-op-een contact met klanten (zoals Rijkswaterstaat, gemeenten en aannemers) en werkt in verschillende projectteams samen op basis van een projectmatige aanpak en Systems Engineering. Jouw takenpakket wordt afhankelijk van je interesse en opleidingsachtergrond op maat gemaakt.

Product-Marktcombinatie

Je gaat aan de slag binnen de product-marktcombinatie (PMC) Smart infra systems in de sector Infrastructuur en mobiliteit. Wij houden ons binnen de PMC Smart infra systems onder andere bezig met bediening & besturing, sensorsystemen, industriële automatisering, machineveiligheid, functionele veiligheid, aandrijf- en bewegingswerken en tunneltechnische installaties. Voorbeelden van projecten waaraan wij werken zijn de renovatie van de Eerste Heinenoordtunnel, de Schipholbrug in project A9 Badhoevedorp-Holendrecht, project Bediening en Besturing Maasobjecten 2.0 en project Tunnelrenovaties Zuid-Holland bestaande uit 7 Rijkstunnels. Je standplaats wordt in overleg bepaald.

Wat wij vragen

  • een afgeronde hbo/wo-opleiding elektrotechniek, besturingstechniek, informatica of gelijkwaardig;
  • een pro-actieve en ondernemende instelling;
  • je bent in staat om moeilijke materie eenvoudig over te brengen, zowel schriftelijk als mondeling;
  • je hebt gevoel voor de belangen van opdrachtgevers en stakeholders;
  • je kunt goed integraal overzicht creëren en behouden.

Wat wij bieden

  • de functie projectingenieur industriële automatisering maakt het mogelijk om je te ontwikkelen tot bijvoorbeeld projectleider, ontwerpleider of technisch manager;
  • ruimte voor ondernemerschap en ontwikkeling verantwoordelijkheid;
  • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
  • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
  • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met ing. J. (Johan) Kornet, groepsleider Industriële automatisering & Innovatie, telefoon 06 22 52 87 11 of mevrouw M. (Maaike) van de Ven MSc., projectingenieur Industriële automatisering, telefoon 06 18 01 11 87. Vacaturenummer NL00737

More information?

HULE2.jpg
Ellen Donkervliet-Hulleman
ellen.donkervliet@witteveenbos.com

Vacancies