Aankomend projectleider luchtemissies

Aankomend projectleider luchtemissies

Young & Experienced Professional Bachelor
Deventer
Other
{{ $t('vacancy.apply') }}

Wil jij bij Witteveen+Bos meewerken aan diverse projecten op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening? Ben jij de degene die ons komt versterken bij de advisering van de industrie en (lokale) overheden op het gebied van luchtemissies en luchtkwaliteit? Dan is deze functie echt wat voor jou!

Je functie

Er komt steeds meer data openbaar beschikbaar; burgers willen meer zeggenschap over de leefbaarheid in hun eigen buurt en nemen geen genoegen met wettelijke normen als er nog steeds sprake is van gezondheidsrisico’s of hinder. De kwaliteit van de lucht speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze leefomgeving. De wet- en regelgeving stelt heldere eisen aan de uitstoot van onder andere geur, fijnstof, stikstofoxiden en zeer zorgwerkkende stoffen (ZZS) van industrie, veehouderijen en wegverkeer. De wetgeving heeft als doel het behartigen van de belangen van een gezonde leefomgeving, waarbij er ruimte blijft voor ontwikkeling. Als adviseur van Witteveen+Bos ondersteun je de industrie, bij bijvoorbeeld de aanvraag van een milieuvergunning, maar kun je ook gevraagd worden door de vergunning verlener om dergelijke aanvragen te beoordelen. De komst van de omgevingswet biedt, door decentralisering van de beleidskaders, een steeds grotere uitdaging voor goede advisering. In geografische informatiesystemen (GIS) en slimme meetstations wordt steeds meer data uit verschillende disciplines slim gekoppeld. Als adviseur weet je de benodigde informatie en data te achterhalen en op een heldere manier weer te geven. Daarmee help je overheden, industrieën en ontwikkelaars om hun project te realiseren en waar mogelijk de leefomgeving te verbeteren.

Product-Marktcombinatie

Witteveen+Bos beschikt over één van de drie geaccrediteerde geurlaboratoriums van Nederland. Vanuit het laboratorium wordt een meetteam aangestuurd voor het uitvoeren van emissiemetingen en analyses. Als aankomend projectleider luchtemissies stuur je het meetteam aan bij de uitvoering van veldwerk voor je projecten. Daarnaast voer je data analyses, berekeningen met behulp van modellen en modelleer- en programeer werk uit. Het verwerken van deze gegevens tot technische en beleidsmatige adviezen maakt ook onderdeel uit van je werkzaamheden. Via de projecten krijg je bij veel verschillende bedrijven een “kijkje in de keuken” en leer je in korte tijd veel over de processen binnen deze bedrijven. Je bent werkzaam binnen de product-marktcombinatie (PMC) Industrie en energie in de groep Milieu en industrie. De komende jaren staat er veel te gebeuren in de industrie. Zowel vraagstukken rondom de energietransitie als vraagstukken over maatschappelijke relevantie hebben hun weerslag op bedrijven binnen en buiten Nederland. Witteveen+Bos adviseert (internationale) opdrachtgevers uit diverse industriële sectoren, de energiesector en afvalverwerkende bedrijven op het gebied van afval, energie, veiligheid en emissies naar lucht, water en bodem.

Wat wij vragen

  • een afgeronde, bij voorkeur, technische of natuurwetenschappelijke hbo- of wo-opleiding;
  • je bent ondernemend en hebt een klantgerichte instelling;
  • je bent gestructureerd, analytisch en kwaliteitsbewust en kunt complexe materie duidelijk uitleggen;
  • affiniteit met industrie, milieu en gezondheid.

Wat wij bieden

  • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
  • mogelijkheid om je eigen (specialisatie)richting te kiezen binnen de werkzaamheden;
  • veelzijdige en uitdagende projecten;
  • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
  • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
  • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze vacature, solliciteer dan direct online. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de heer M. (Mike) Assink BA, groepsleider Luchtemissies, industrielawaai en compliance, telefoon 06 86 84 70 34, of mevrouw ir. J.L. (Hannie) Dierx, PMC-leider Milieu, gezondheid en leefomgeving, telefoon 06 51 02 90 79.

More information?

Vacancies