Nauwkeurige aansturing sluisaandrijving

Nauwkeurige aansturing sluisaandrijving

Interns / Graduate students Higher education
Amsterdam Rotterdam
Mechanical Engineering
{{ $t('vacancy.apply') }}

Bij het aandrijven van bruggen en sluizen is vaak sprake van twee of meerdere onafhankelijke aandrijvingen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan twee puntdeuren van een sluishoofd. Bij het ontwerp van het systeem is het belangrijk dat in de besturing een regeling geïmplementeerd wordt die garandeert dat de puntdeuren met een bepaalde minimale nauwkeurigheid tegen elkaar aangedrukt worden. Zo is een correcte sluiting van de deuren gegarandeerd. De vereiste nauwkeurigheid stelt eisen aan zowel de hardware (aandrijvende componenten, sensoren, besturingscomponenten) als de software (gekozen regelmethodiek) van het systeem. De omvang van de constructies en de wisselende omstandigheden maken dit een uitdaging. Hierbij spelen vragen als: * Welke nauwkeurigheid in gelijkloop van positie is haalbaar bij aansturing van twee onafhankelijke deuren/aandrijvingen? * Welke componenten kunnen het beste gekozen worden om een zo hoog mogelijke nauwkeurigheid te halen voor een bepaalde situatie? * Zijn hierbij significante verschillen tussen een mechanische en een hydraulische aandrijving? * Welke rol spelen variabele externe belastingen als wind en golfbelasting?* Welke rol spelen maatonnauwkeurigheden in de civiele constructie?

Je functie

Product-Marktcombinatie

Wat wij vragen

Een student Werktuigbouwkunde (Mechanical Engineering) wo, met interesse in mechatronische systemen in de infrastructuur. Een kritische houding en zelfstandige werkwijze zijn vereist.

Wat wij bieden

Wij bieden een student Werktuigbouwkunde de mogelijkheid om te onderzoeken hoe een nauwkeurige aansturing van een sluisaandrijving gegarandeerd kan worden. De student wordt hierbij begeleid door een specialist in sluisaandrijvingen. Aanvang: in overleg Duur: 6-8 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk)

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.000 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze afstudeeropdracht, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met de heer W.J. (Willem) Beijer MSc, groepsleider Elektrotechnische en Werktuigbouwkundige Installaties, telefoon 06 86 83 61 84.

More information?

HULE2.jpg
Ellen Donkervliet-Hulleman
ellen.donkervliet@witteveenbos.com

Vacancies