Projectleider ruimte en omgeving

Projectleider ruimte en omgeving

Young & Experienced Professional Higher education
Breda
Environmental law
{{ $t('vacancy.apply') }}

Ben jij een enthousiaste en gedreven projectleider voor ruimte en omgeving die de verantwoordelijkheid pakt in complexe projecten en meerwaarde creëert voor de opdrachtgever en de omgeving?

Je functie

Als projectleider ruimte en omgeving adviseer je opdrachtgevers over planologische procedures en benodigde vergunningen om projecten mogelijk te maken. In de rol van projectleider ben je verantwoordelijk voor het doorlopen van projecten van A tot Z, ofwel van offerte tot (eind)facturatie. In projecten zorg je voor het snel en effectief doorlopen van planprocedures. Daarbij stel je de benodigde plandocumenten op, zoals omgevingsvisies en -plannen, vergunningaanvragen, projectbesluiten en m.e.r.-beoordelingen of je coördineert het opstellen hiervan. Ook overleg je met collega’s over benodigde onderzoeken naar milieu- en omgevingsthema’s zoals natuur, water, bodembescherming, geluid en luchtkwaliteit. Je bent in staat om in een multidisciplinair team de vertaling te maken van milieu- en omgevingsthema’s naar risico’s en kansen voor de planvorming en hebt onderlinge raakvlakken scherp. Je kunt snel schakelen en bent creatief in het binnen de kaders van regelgeving en klantwensen zoeken naar oplossingen voor knelpunten die zich in projecten voordoen. Vanuit jouw expertise werk je elke dag aan actuele maatschappelijke en ruimtelijke uitdagingen en zorg je ervoor dat geplande ruimtelijke ontwikkelingen gerealiseerd kunnen worden. Afhankelijk van jouw ervaring en persoonlijke voorkeur treed je op als projectleider voor kleinere of grotere projecten. Je bouwt je bestaande netwerk uit en bent in staat om vanuit dat netwerk opdrachten te verwerven. Daarbij pak je een actieve rol in de marktbenadering en onderhoud je klantenrelaties. Naast deze werkzaamheden vervul je een rol in de begeleiding en opleiding van startende adviseurs en draag je bij aan de visievorming van de groep in Breda. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, aan de hand van de mogelijkheden die wij bieden én aan de hand van marktkansen die je zelf ontgint.

Product-Marktcombinatie

Binnen de sector Gebouwde omgeving is de product-marktcombinatie (PMC) Ruimte, omgevingsrecht en vergunningen actief op het gebied van vergunningen, ruimtelijke planbegeleiding en omgevingsmanagement. Wij werken aan uiteenlopende, meestal complexe projecten in de planvormingsfase, de ontwerpfase en/of de realisatiefase. Onze opdrachtgevers zijn overheden, aannemers en bedrijven. De groep Ruimtelijke ordening en vergunningen Breda zit op onze vestiging in Breda, wat ook je standplaats zal zijn. Wij werken aan uiteenlopende projecten op het gebied van infrastructuur, water en natuur, gebiedsontwikkeling en industrie. Dit zijn zowel grote nationale projecten als kleine lokale projecten.

Wat wij vragen

 • afgeronde wo- of hbo-opleiding planologie, milieukunde, ruimtelijk bestuursrecht of vergelijkbaar;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de werkvelden ruimtelijke ordening en/of vergunningen;
 • kennis van milieuthema’s;
 • kennis van huidige en toekomstige wetgeving (Omgevingswet);
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • acquisitievaardigheden;
 • flexibiliteit;
 • enthousiasme en gedrevenheid.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • de mogelijkheid tot het werken aan gevarieerde ruimtelijke projecten;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • oog voor persoonlijke ontwikkeling en een breed aanbod aan interne cursussen gericht op je verdere ontwikkeling als adviseur en projectleider;
 • inhoudelijke en organisatorische doorgroeimogelijkheden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem;
 • je bent een neWBie! NeWBie is een netwerk van medewerkers die tot vijf jaar in dienst zijn. We zorgen op een creatieve manier voor verbinding onder neWBies door het organiseren van verschillende activiteiten.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer M.A.H. (Milan) Storms MSc, groepsleider Ruimtelijke ordening en vergunningen Breda, telefoon 06 86 85 96 79 of met de heer drs. M.J. (Maurits) Schilt, PMC-leider Ruimte, omgevingsrecht en vergunningen, telefoon 06 27 16 97 73. Vacaturenummer NL00644

More information?

Vacancies