• 2 en 3 december
  • Multidisciplinair
  • Internationaal project
Event Amsterdam

Business course Shipping bypass Paraquay / Brazil

Wil jij ervaren hoe het is om bij ons ingenieursbureau te werken? Doe dan mee aan onze business course!

Wat houdt deze business course in?

De Witteveen+Bos business course (inhousedag) is een van onze activiteiten waarmee we je graag kennis laten maken met onze organisatie. In een multidisciplinair team van studenten werk je deze dag aan een integrale, veelzijdige opgave van een actueel project uit onze praktijk. Hierbij word je door een Witteveen+Bos collega begeleid. Naast het werken aan de case kun je deze dag de sfeer bij ons op kantoor proeven en kennis maken met een groot aantal jonge en ervaren collega’s. Kortom; het biedt je een uitgelezen mogelijkheid om te ervaren hoe het is om bij ons ingenieursbureau te werken!

 

Studenten die deze dag al eerder bijwoonden, kenmerken deze dag onder andere als 'Het gehele programma vond ik goed in elkaar zitten, goede afwisseling tussen informatie krijgen en zelf aan de slag gaan', 'Dat er zoveel mensen betrokken waren bij de invulling van de dag en aan het eind nog aanschoven bij het diner gaf mij een welkom gevoel' en 'Het multidisciplinaire aspect en de complexiteit spraken mij aan, waardoor je echt uitgedaagd werd om een goede oplossing te verzinnen'.

Wat ga je doen?

  • in teamverband een haalbaarheidsstudie uitwerken voor de aanleg van een shipping bypass rondom de Itaipu dam, één van de zeven civieltechnische wereldwonderen, ter bevordering van duurzaam transport over het water;
  • oplossingen bedenken voor uitdagingen op het gebied van constructies, waterbouw, waterveiligheid, landschappelijke inpassing én ecologie in een dynamische omgeving met verschillende stakeholders in een Zuid-Amerikaanse cultuur;
  • ervaren hoe het is om te werken voor een Zuid-Amerikaanse opdrachtgever (Paraguay / Brazilië);
  • betrokken zijn bij onderhandelingen tussen partijen en dus bij ingrijpende keuzes binnen het project;
  • nadenken hoe je met je team innovatieve technologieën én duurzaamheid op zijn best kunt toepassen;
  • aan het eind van de dag jullie integrale oplossing aan een deskundige jury pitchen;
  • daarbovenop een unieke kans voor een eerste ontmoeting met ervaren Witteveen+Bos collega’s.

Voor wie organiseren we dit?

wo studenten civiele techniek, bouwkunde, construction management and engineering, technische bestuurskunde, planologie, geografie en milieukunde.

Het dagprogramma

De business course is een combinatie van een fysiek event (onder voorbehoud) en een online evenement. Op woensdag 2 december starten we met een online kick-off, en de case zelf zal op donderdag 3 december plaatsvinden.

De locatie

2 december

Ochtend

Online Kick-off

 

3 december

Ochtend of middag

Witteveen+Bos kantoor (onder voorbehoud)

Interesse?

Wil jij tijdens deze business course laten zien wat jij in huis hebt? Vul dan het digitale inschrijfformulier in. Naast je cv ontvangen we ook graag een korte motivatie. Je kunt hierbij denken aan de reden(en) waarom je graag wilt deelnemen aan de business course, wat je wilt leren tijdens deze dag en welke bijdrage je kunt leveren aan het projectteam. Voor vragen over de aanmelding voor de business course kun je contact opnemen met Pepijn Gerritsen BA, +31 6 86 84 97 53 of via pepijn.gerritsen@witteveenbos.com.

Share this event