• Samenwerken met andere jonge collega’s
 • Cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
 • Bouw je expertise op het gebied van waterbouw en geotechniek verder uit in praktische projecten

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer, Heerenveen, Rotterdam, Utrecht

Aankomend adviseur waterbouw en geotechniek

Ben jij een enthousiaste ingenieur die graag binnen multidisciplinaire teams wil werken aan spraakmakende (inter)nationale waterbouwprojecten? Dan is de functie van aankomend adviseur waterbouw en geotechniek wat voor jou.

In deze functie geef je onder begeleiding van ervaren collega's advisering binnen onze multidisciplinaire projecten en ben je verantwoordelijk voor geotechnische analyses. Je bent werkzaam in alle projectfasen, vanaf de eerste onderzoeken tot en met de realisatie. Behalve technische kennis, zijn ook inzet, creativiteit en doortastendheid onmisbaar binnen deze baanbrekende projecten. Je maakt deel uit van een betrokken, bevlogen en enthousiast team. In deze functie werk je voor diverse soorten opdrachtgevers zoals: waterschappen, Havenautoriteiten, projectontwikkelaars, aannemers en olie&gas industrie. Voorbeelden van projecten waar je aan zult werken zijn maritieme projecten (ontwerp van kademuren, jetties en dolphins), rivierverruimingsprojecten zoals het Grensmaasproject, landaanwinningsprojecten in Jakarta en dijkversterkingen zoals de aanpassingen van de Afsluitdijk. Afhankelijk van jouw interesse kun je jezelf binnen deze functie ontwikkelen in de richting van bijvoorbeeld inhoudelijk specialist, projectleider en/of lijnmanager.

Binnen de product-marktcombinatie (PMC) Waterbouw en geotechniek werken ongeveer 30 geotechnici aan uitdagende geotechnische vraagstukken. Daarnaast werken er in onze PMC Ondergrondse infrastructuur ook ongeveer 25 geotechnische ingenieurs. Voorbeelden van projecten waaraan wij een belangrijke bijdrage leveren zijn de Tweede Maasvlakte in Rotterdam, rivierverruimingsprojecten zoals het Grensmaasproject in Limburg en kunstmatige eilanden in de Kaspische Zee (Kazachstan). Vanwege de voorspoedige groei van de adviesactiviteiten zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Jouw standplaats is Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Deventer of Heerenveen. Uitzending naar het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo-opleiding in de civiele techniek met als afstudeerrichting geotechniek, mechanica en constructies, constructieve waterbouw of een afgeronde wo-opleiding als ingenieursgeoloog;
 • werkervaring niet vereist;
 • affiniteit met het ontwerpen van geotechnische en/of waterbouwkundige constructies;
 • ondernemende, ambitieuze, leergierige en klantgerichte instelling;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega's in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pasafgestudeerden; het Starterstraject;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. T. (Thomas) Naves, groepsleider Waterbouw en geotechniek Deventer, telefoon 06 27 16 98 51, of met de heer ir. J.M. (Joost) van der Meer, groepsleider Waterbouw en geotechniek Rotterdam, telefoon 06 13 27 62 29.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor

Dirk-Jan Jaspers Focks

PMC manager Hydraulic and Geotechnical Engineering