• Bedenk oplossingen om de leefomgeving te verbeteren
 • Werken aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy The Hague, Deventer

Projectleider luchtkwaliteit en gezondheid

Wil je meewerken aan een gezond leefklimaat in onze steden?

Luchtkwaliteit speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze leefomgeving. De wet- en regelgeving stelt heldere eisen aan de hoeveelheid uitstoot van onder andere fijnstof en stikstof van industrie, scheepvaartverkeer en wegverkeer. De wetgeving heeft tot doel om enerzijds het belang van een gezonde leefomgeving te bewaken en tegelijkertijd ontwikkeling niet te stagneren. Er komt steeds meer data openbaar beschikbaar, burgers willen meer zeggenschap over de leefbaarheid in hun eigen buurt en nemen geen genoegen met een wettelijke norm als die niet leidt tot betere gezondheid. Met de omgevingswet op komst wordt dit een steeds grotere uitdaging om hier goed over te adviseren. In geografische informatiesystemen (GIS) en uit slimme meetstations wordt steeds meer data uit verschillende disciplines slim gekoppeld. De adviseur luchtkwaliteit weet de complexe materie op een heldere manier weer te geven en helpt overheden, industrieën en ontwikkelaars om hun project te realiseren en waar mogelijk de leefomgeving te verbeteren.

Als projectleider luchtkwaliteit initieer en leid je projecten die uiteenlopen van meten, analyseren, modelleren en programmeren van gegevens tot technisch en beleidsmatig advies en rapportage. Daarnaast verwachten wij dat je op termijn binnen onze adviesgroep een rol speelt bij de verdere ontwikkeling van thema’s als slimme meettechnieken en big-data. Er is ruimte om mee te denken in de ontwikkeling van de groep en op termijn is groei naar de rol van groepsleider mogelijk. Je standplaats is Deventer of Den Haag.

Binnen de sector Energie, water en milieu is de product-marktcombinatie (PMC) Industrie en energie actief op het gebied van lucht, geluid, water, veiligheid en energie. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor (semi-) overheden en bedrijven in binnen- en buitenland.

Wat wij vragen

 • een afgeronde technische of natuurwetenschappelijke hbo- of wo-opleiding;
 • minimaal vijf jaar werkervaring in een relevant werkveld (luchtkwaliteit, meteorologie);
 • je bent gestructureerd, analytisch en kwaliteitsbewust en kunt complexe materie duidelijk uitleggen;
 • je hebt een netwerk in het werkveld en houdt actief de ontwikkelingen op het gebied van luchtkwaliteit bij;
 • je bent ondernemend en speelt graag een rol in het opleiden en coachen van jonge medewerkers luchtkwaliteit bij;
 • bij voorkeur ervaring op het gebied van programmeren en/of serious gaming.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de am-bitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw ir. I. (Inge) van den Berg, groepsleider Milieu en infrastructuur, telefoon 06 20 67 25 43 of mevrouw ir. J.L. (Hannie) Dierx PMC-leider Milieu, gezondheid en leefomgeving, telefoon 06 51 02 90 79.

Vacaturenummer 328-132

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor