• Gebruik je expertise in data science voor vernieuwende, maatschappelijk relevante projecten
 • Ontwikkel jezelf in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
 • Gebruik de kracht van informatie en analytics in de ingenieurswereld
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer

Data Scientist voor een duurzame omgeving

Ben je op zoek naar een baan waarin je je kennis van data-analyse kunt toepassen binnen projecten die technisch uitdagend en maatschappelijk relevant zijn?

Wij zoeken een data scientist die het leuk vindt om zijn analytische vaardigheden toe te passen binnen de ingenieurswereld. Je komt terecht in een groeiend team dat bestaat uit een mix van jonge data scientists en ontwikkelaars, en meer ervaren ICT-architecten en -adviseurs. Je werkt aan relevante projecten met maatschappelijke impact. Afhankelijk van je interesses komen de projecten vanuit de sectoren procestechnologie, duurzame energie, milieu, infrastructuur, mobiliteit, gebouwen of waterbouw. Je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met statistische modellen en data-analysetechnieken zoals tekst-mining, regressie algoritmes, machine learning algoritmes of artificial intelligence analyses. Je ontwikkelt en implementeert algoritmes en andere data producten samen met collega’s en klanten. Je bent afgestudeerd in bijvoorbeeld data science, computer science, business analytics, technische wiskunde of andere relevante opleiding.

Binnen ons ingenieursbureau wordt een enorme verscheidenheid aan projecten uitgevoerd in uiteenlopende disciplines: zo ontwerpen we dijken, bruggen, wegen, tunnels, waterzuiveringen, elektrische installaties, en doen we onderzoek naar energie, lucht-, water-, geluid- en bodemkwaliteit. Al onze projecten hebben gemeen dat ze technisch en multidisciplinair van aard zijn en vaak een grote maatschappelijke impact hebben. De functie data scientist maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Circular and biobased solutions. De PMC draagt bedrijfsbreed bij aan digitalisatie in onze projecten. Wij werken samen met alle andere disciplines binnen het bedrijf, wat ons werk tastbaar, afwisselend en leuk maakt. Voorbeelden van projecten die we doen zijn analyses en scenario berekeningen voor duurzame energie, optimaliseren van industriële processen bij bijv. bierbrouwers met behulp van machine learning en het opzetten van participatieplatformen rondom bouwprojecten en aanpassingen in de leefomgeving (incl. VR of AR).

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Business Analytics, Wiskunde, Computer Science of Bedrijfskundige informatica;
 • een enthousiaste collega die plezier haalt uit het ontwikkelen van de organisatie en zichzelf;
 • iemand die goed zelfstandig analyses kan uitvoeren, maar graag samenwerkt met specialisten uit andere vakgebieden;
 • ervaring met relevante talen als R, Python en SQL. Ervaring met BI-tooling is een pré;
 • initiatiefrijke en kritische instelling;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.
 • minimaal vijf jaar werkervaring;

Wat wij bieden

 • een positie binnen een leuk, groeiend team en een organisatie die nadrukkelijk in beweging is op digitaal vlak;
 • de kans om mee te werken aan projecten in het hele ingenieurswerkveld;
 • ruimte voor eigen initiatief, innovatie en verantwoordelijkheid;
 • ruimte om te groeien in de richting die jij wilt, bijv. senior dataspecialist, consultant of projectleider;
 • een marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden;
 • een professionele organisatie gericht op het leveren van kwaliteit.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer A. (Arjan) Dekker MSc, groepsleider Data intelligence, 06 - 86 87 47 30 of de heer L.M. (Léon) Roeterdink MSc, adviseur-specialist Data Science, 06 - 86 81 07 31.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor