• Dynamische en internationale organisatie
 • Cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
 • Verantwoordelijkheid voor het kwaliteitsbeleid;
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer

Hoofd kwaliteitszaken

Ben jij het kritisch en analyserend hoofd kwaliteitszaken die op enthousiaste en inspirerende wijze verbindt en onze organisatie strategisch advies geeft?

Witteveen+Bos is een dynamisch advies- en ingenieursbureau dat groeit en bijdraagt aan maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie, klimaatadaptatie en digitale bouw. Wij zetten onze topexpertise in om complexe vraagstukken op te lossen op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw en zijn een betrokken partner voor onze opdrachtgevers.

De belangrijkste uitdagingen op het vlak van kwaliteitsmanagement voor de komende jaren zijn:

 • Kwaliteitsmanagement koppelen aan onze 4 bedrijfsdoelen;
 • Wereldwijd maximaal leren van elkaars ervaringen;
 • Digitaliseren van het kwaliteits- en risicomanagement.

Als hoofd kwaliteitszaken geef jij vorm aan deze uitdagingen. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren en aanscherpen van ons kwaliteitsbeleid en ontwikkelt samen met de organisatie een strategische visie op de toekomst. Je bent sparringpartner voor de directie en legt aan hen verantwoordelijkheid af.

 

Je adviseert onze organisatie, ook internationaal, gevraagd en ongevraagd op kwaliteitsgebied: op het gebied van ons kwaliteitsmanagementsysteem (ISO 9001), arbo en veiligheid (ISO 45001, VCA en veiligheidsladder), informatievoorziening (ISO 27001), milieu (ISO 14001) en CO2 (CO2-prestatieladder). Je signaleert knelpunten binnen de organisatie en weet deze met anderen om te zetten in effectieve verbeteringen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het realiseren van meerwaarde van interne audits, door deze af te stemmen op de relevante strategische en operationele risico’s.

Je hebt een zelfstandige en uitdagende functie waarbij je veel vrijheid kent. Je werkt met een klein team waaraan je leiding geeft. De standplaats voor deze functie is Deventer.

Wat wij vragen

 • een relevante hbo- of wo-opleiding met een specialisatie in kwaliteitsmanagement;
 • brede en ook specialistische kennis van kwaliteit-, proces- en projectmanagement en inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van Arbo, Veiligheid, MVO, Milieu, Informatiebeveiliging, digitale dienstverlening en BIM;
 • analytisch inzicht, daarnaast ben je als persoon vlot, doortastend en probleemoplossend;
 • je bent in staat om verandering te brengen in processen en draagvlak te creëren binnen de organisatie om verbeteringen door te kunnen voeren. Daarnaast monitor je de veranderingen om zo hun effect te kunnen meten;
 • kennis van en ervaring met de
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden ook in het Engels;
 • bereidheid te reizen buiten Nederland indien noodzakelijk.

Wat wij bieden

 • een uitdagende baan binnen een dynamisch en internationaal bedrijf;
 • een prettige, informele werksfeer binnen een organisatie met korte lijnen;
 • ruimte voor eigen initiatief en groei;
 • marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer mr. J.J.M. (Jeroen) van Gessel (Hoofd Juridische zaken en Kwaliteit), telefoon 06 12 08 91 90.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor
Witteveen+Bos medewerker Jeroen van Gessel

Jeroen van Gessel

Manager Legal and Quality