• Werken aan innovatieve icoonprojecten
 • Ontwikkel je expertise èn professionele vaardigheden
 • Samenwerken in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Breda, Deventer, Rotterdam

Adviseur machineveiligheid

Wil jij ervoor zorgen dat de machines in onze infrastructurele objecten veilig zijn en blijven?

In Nederland, maar ook in het buitenland, zijn er veel infrastructurele objecten zoals bruggen en tunnels die onderdeel uitmaken van het (hoofd)wegen- en vaarwegennetwerk. Voor een veilig gebruik van deze objecten is het van belang dat alle machines en onderdelen daarvan op orde zijn. Machines zijn daarbij tegenwoordig niet meer weg te denken. Variërend van sluizen, afsluitbomen, verrijdbare vangrails, pompinstallaties, ventilatoren in tunnels; machines komen overal in voor.

Als adviseur machineveiligheid ga je ervoor zorgen dat de infrastructuur op het gebied van machines veilig wordt én daarna ook blijft. Je voert hierbij risicobeoordelingen uit, werkt mee aan ontwerpen van complexe infraprojecten, begeleidt het traject om te komen tot CE-markering, voert audits uit en controleert ontwerp- en procesdocumenten van opdrachtnemers. Daarbij werk je in multidisciplinaire teams met daarin onder meer werktuigbouwkundigen, IT-specialisten, civiel- en elektrotechnici. Daarnaast kijk je samen met de opdrachtgever naar het verbeteren van de machineveiligheid in diens beheergebied en lever je waardevolle adviezen. Je standplaats wordt in overleg vastgesteld.

Je gaat aan de slag binnen de product-marktcombinatie (PMC) Smart infra systems in de sector Infrastructuur en mobiliteit. Wij houden ons binnen de PMC Smart infra systems onder andere bezig met bediening & besturing, sensorsystemen, industriële automatisering, machineveiligheid, functionele veiligheid, cybersecurity, aandrijf- en bewegingswerken en tunneltechnische installaties. Voorbeelden van onze projecten waarin machineveiligheid een centrale rol heeft gespeeld, zijn onder meer het Nederland-brede RWS-programma IMPAKT (IMpuls Aanpak Kritieke Technische infrastructuur), Schinkelbruggen Amsterdam (onderdeel Zuidasdok), renovatie Den Uylbrug in Zaandam, risicobeoordelingen 39 objecten Provincie Overijssel en advisering Machinerichtlijn voor de Vlaamse Waterweg N.V.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding elektrotechniek, werktuigbouwkunde, technische natuurkunde of gelijkwaardig;
 • affiniteit met het thema machineveiligheid of de ambitie hierin te verdiepen;
 • bekendheid met control systems en/of industriële automatisering;
 • een ondernemende instelling;
 • een teamspeler;
 • gevoel voor de belangen van opdrachtgevers en stakeholders;
 • interesse in de ontwikkelingen op het raakvlak van elektrotechniek, IT, werktuigbouwkunde en civiele techniek.

Wat wij bieden

 • werken in uitdagende multidisciplinaire projecten waarin machineveiligheid een centrale rol speelt;
 • deel uitmaken van een groep (veelal jonge) enthousiaste professionals;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • deelname aan het 'Starterstraject' met vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als specialist, projectmanager of leidinggevende.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de am-bitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze vacature, reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer dr.ir. H. (Harmen) Droogendijk, groepsleider Sensoren, systemen en veiligheid, telefoon 06 53 35 62 34. Vacaturenummer 218-112.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor