• innovatie verder brengen
 • dynamisch team
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer

Financieel specialist business cases

Ben jij het financiële geweten dat ons helpt succesvol te ondernemen met digitale ingenieursoplossingen?

In deze voor ons nieuwe rol als business case manager toets je de financiële haalbaarheid van nieuwe innovatieve digitale ingenieursproducten en diensten. Samen met de portfoliomanager beoordeel je nieuwe initiatieven en werk je samen met het innovatieteam een kansrijke business case uit. Je rekent de business cases door op (economische) waarde en potentie en adviseert over passende verdienmodellen, waardebepaling van een dienst of service en de te nemen investeringsbeslissing. Je werkt hierbij ook nauw samen met collega’s van de afdeling Finance. Tijdens de gehele levenscyclus van het digitale product manage je de business case op het bereiken van gestelde doelen en help je bijsturen waar nodig. Daarnaast draag je bij aan het verder vormgeven van deze nieuwe rol en het ontwikkelen van prestatie-indicatoren op innovatie ten behoeve van datagedreven besluitvorming en monitoring.

Jaarlijks ontwikkelen tientallen teams innovatieve ideeën voor nieuwe integrale digitale ingenieursoplossingen. Dit gebeurt veelal bottom up binnen één van onze 35 product-marktcombinaties in de vier inhoudelijke business lines of per 1 januari 2020 vanuit de nieuwe sector Digital Acceleration & Support (DAS). Product- marktcombinaties zijn kleine organisatie-eenheden met een omvang van 20 tot 50 medewerkers. Jij kan deze kansen helpen om te zetten in succesvolle innovaties met jouw expertise. Als professional weet je je beschikbare kennis en ervaring te vertalen naar adviezen om tot kansrijke rendabele digitale producten en diensten te komen. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de innovatie- en ontwikkelteams en bent binnen het DAS het aanspreekpunt voor de afdeling Finance.

 

De business case manager maakt onderdeel uit van het team Digital Support binnen DAS en werkt nauw samen met de directe collega’s, zoals de business developers, de ontwikkelteams en de productmarketeer, als ook met de collega’s in de afdeling Finance. Standplaats voor deze functie is Deventer.

Wat wij vragen

 • afgeronde hbo- of wo-opleiding met een financieel profiel;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring als business partner of (financieel) adviseur;
 • ervaring met het opstellen en monitoren van business cases voor innovatie;
 • affiniteit en ervaring met data gedreven werken;
 • een enthousiaste collega die plezier haalt uit het ontwikkelen van de organisatie en zichzelf;
 • initiatiefrijke en kritische instelling;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wat wij bieden

 • breed takenpakket in een dynamische organisatie;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • prettige informele werksfeer;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd integrale oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.200 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw drs. A. (Antoinette) van Kolthoorn (PMC leider Digital support), telefoon 06 46 41 39 95 of de heer J. (Jeffrey) Hinnen MBA (afdelingshoofd Finance), telefoon 06 27 16 98 10. Vacaturenummer: NL00353

Share this vacancy

More information?