• Werk in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
 • Samenwerken met verschillende disciplines aan complexe projecten
 • Ontwikkel jezelf binnen een groeiend en dynamisch team
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer

Bouwkundig projectingenieur / BIM Coördinator drinkwater

Weleens bedacht hoe het ontwerp van een complexe waterzuiveringsinstallatie tot stand komt?

In de functie van bouwkundig projectingenieur / BIM-coördinator drinkwater binnen onze sector Energie water en milieu krijg je de kans om hier aan te werken. In onze maatschappelijk relevante waterprojecten breng je in multidisciplinair teamverband bouwkundige expertise in om te komen tot duurzame (ontwerp)oplossingen.

Hierbij ben je actief als bouwkundig BIM (Building Information Modeling) ontwerper en coördineer je ontwerpoplossingen van verschillende vakdisciplines in het BIM model. Je ondersteunt bij het opstellen van bestekken, maakt kostenramingen en begeleidt realisatietrajecten. Hierbij werk je samen met diverse vakspecialisten van andere disciplines zoals o.a. constructeurs, specialisten bouwfysica, werktuigbouwkundigen, civiel technici en elektrotechnici om een zo optimaal mogelijk bouwwerk te realiseren.

Bij onze projecten staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij hebben onze eigen ontwerpprincipes voor duurzaamheid ontwikkeld en werken vanuit de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Werken in BIM is bij ons meer dan alleen 3D modelleren. BIM omvat veel meer en is daarom breed ontwikkeld en bekend binnen alle product-marktcombinaties (PMC’s) van Witteveen+Bos. Ontwikkelingen op het vlak van BIM gaan snel, maar niet vanzelf en in je functie als BIM-coördinator draag je daarom bij aan deze ontwikkelingen binnen Witteveen+Bos. Hierbij hoort het bedenken en samen uitwerken van uitdagende nieuwe toepassingen in onze projecten zoals bijvoorbeeld het toepassen van Virtual Reality of Augmented Reality, het gebruik van databases om onze ontwerpactiviteiten beter en efficiënter te maken en het integreren van ontwerpdata van andere disciplines door middel van bijv. Navisworks,of BIMcollab.

Vanuit onze PMC Drinkwater en proceswater werken we aan spraakmakende en innovatieve waterprojecten. Vaak werken we nauw samen met de PMC Afvalwater. Naast projecten in Nederland, zijn we ook werkzaam in Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Wij voeren interessante projecten uit voor zeer diverse klanten, van (semi-) overheid tot grote industriële multinationals.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo-opleiding bouwkunde;
 • passie voor het ontwikkelen van BIM;
 • mondeling en schriftelijk communicatief vaardig in het Nederlands en het Engels;
 • bereidheid tot (internationaal) reizen;
 • enige jaren werkervaring is een pre;
 • leergierig, nieuwsgierig, gedreven, proactief en niet bang om uitgedaagd te worden;
 • in voor het nemen van verantwoordelijkheid en je verder ontwikkelen.

Wat wij bieden

 • dynamische werkomgeving in nationale en internationale projecten;
 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ontwikkeling van jouw kennis en vaardigheden;
 • bezig zijn in de volle breedte van bouwkunde;
 • deelname aan ons starterstraject met vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling;
 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei naar (deel) projectleiderschap;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • marktconform salaris en goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • afwisseling en veelzijdigheid in de vele drinkwater (en afvalwater)projecten.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1200 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. M. (Michel) Bretveld, groepsleider Civiel drinkwater, telefoon 06 234 96 583 of de heer ing. E. (Eric) Buunk, groepsleider Civiel afvalwater, telefoon 06 517 79 905.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor