• veelzijdige en uitdagende multidisciplinaire projecten op het gebied van infrastructuur, watermanagement en constructies;
 • mogelijkheden voor ontwikkeling als projectleider, specialist, projectmanager of leidinggevende;
 • goede begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, The Hague

Infrastructure Digital Designer

Wil je deel uitmaken van het team die de komende jaren werkt aan uitdagende projecten zoals complexe binnenstedelijke transformaties en de groeiende vraag naar bouwgrond voor woningen?

Dat kan in de functie van “Infrastructure Digital Designer”. In deze functie houd jij je vooral bezig met het maken van civieltechnische (3D - op Autocad-platvorm) ontwerpen in kleine dan wel complexe grootschalige projecten op het gebied van infrastructuur, watermanagement en constructies in een voornamelijk stedelijke omgeving. Ook werk je, waar mogelijk, mee aan het opzetten van koppelingen voor database gestuurde 3D modellen, parametrisch ontwerpen, interactie en meedenken in het BIM-proces. Voor al onze ontwerpers is daartoe de interne “PLUS school for designers”. Een kennisplatform waarvan alle ervaren en minder ervaren ontwerpers deel uitmaken. Een perfecte manier om kennis, ervaring en kunde in de Witteveen+Bos brede organisatie op te bouwen en te delen. Enige ervaring voor deze functie is een pre.

Als ontwerper maak je deel uit van de groep “Ontwerpadvies en realisatie” binnen de product-marktcombinatie (PMC) Gebiedsontwikkeling. Deze PMC is onderdeel van de sector Gebouwde Omgeving en adviseert op het snijvlak van stedenbouw, planologie en civiele techniek. De projecten bestrijken alle faseringen zoals haalbaarheidsstudies, ontwerp, aanbesteding tot begeleiding van de uitvoering. De belangrijkste opdrachtgevers zijn publieke partijen zoals ministeries en gemeenten en private partijen zoals aannemers en projectontwikkelaars. Onze projecten zijn vaak complex en vragen om een projectaanpak waarin ontwerpkeuzes gemaakt worden op basis van een integrale afweging tussen tijd, geld en uitvoerbaarheid. Voorbeelden in binnen- en buitenland zijn, Floriade 2022 in Almere, Jaarbeursplein in Utrecht, woningbouwprojecten Valkenburg, Weesperzijde, ’t Duyfrak en Hooghkamer, het masterplan Jakarta Coastal Development Strategy en de klimaatadaptatie strategie voor Ho Chi Minh City. De standplaats voor deze functie is Amsterdam of Den Haag.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo-opleiding civiele techniek;
 • aantoonbare ervaring als CAD ontwerper;
 • ervaring met Powercivil en/of Civil 3D is een pre;
 • een leergierige en kritische instelling;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • bereidheid om voor korte of langere tijd in het buitenland te werken is een pre;
 • goede Engelse taalvaardigheid is een pre.

Wat wij bieden

 • veelzijdige en uitdagende multidisciplinaire projecten;
 • een versnelde en doorgaande ontwikkelingstraject op BIM-gebied;
 • mogelijkheden voor ontwikkeling als projectleider, specialist, projectmanager of leidinggevende;
 • veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • goede begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heeft u belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kunt u contact opnemen met de heer ing. A.H. (Ton) Deekens, adviseur PMC Gebiedsontwikkeling, telefoon 06 86 81 54 33. Vacaturenummer NL00352.

More information?