• Werken aan innovatieve icoonprojecten
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams
 • Informele en betrokken cultuur
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Breda

Wegontwerper

Heb je de ambitie om met jouw kennis en vaardigheden de wereld een beetje mooier te maken? Wil je tot de toppers binnen je vakgebied behoren en samenwerken met andere experts, in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen? Heb je een sterke passie voor infrastructuur, mobiliteit, state-of-the-art kennis en innovatieve producten? Wil je jezelf continu verder ontwikkelen op het gebied van kennis en professionele vaardigheden?

 

Dan maken wij graag kennis met je!

Wij zijn een ingenieursbureau en onze missie is om adviezen en ontwerpen te leveren op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Wij zetten onze topexpertise in om complexe vraagstukken op te lossen en wij zijn een betrokken partner voor onze opdrachtgevers. Wij hechten aan onze onafhankelijkheid en onze bedrijfscultuur, waarin elke medewerker het beste uit zichzelf haalt en zijn of haar talenten ten volle benut.

 

Wij zijn op zoek naar een junior wegontwerper.

Als wegontwerper (2D/3D) ben je betrokken bij projecten op gebied van verkeer, wegen en droge infra. Je ontwerpt (onderdelen van) wegen voor het hoofdwegennet, onderliggend wegennet en stedelijk wegennet. Binnen het integrale ontwerpteam zorg je dat je het ontwerp afstemt met andere disciplines zoals kunstwerken, waterhuishouding, geluid en ecologie. Vanuit jouw inhoudelijke basis zorg je er voor dat het ontwerp van de weg voldoet aan de gestelde eisen en dat dit vastgelegd wordt in een ontwerpnota. Je draagt op deze manier als wegontwerper bij aan het komen tot gepaste oplossingen voor maatschappelijke problemen van de opdrachtgever.

 

Binnen de groep Verkeer en Wegen werken we aan (multidisciplinaire) projecten in de sector infrastructuur en mobiliteit, met daarbij een focus op verkeer- en wegenprojecten. We zijn betrokken in verschillende projectfasen, bijvoorbeeld tijdens een variantenstudie, planuitwerking, contractvoorbereiding, aanbesteding of los onderzoek. Ons werkveld kent brede raakvlakken met andere groepen binnen Witteveen+Bos, waardoor een integrale afstemming belangrijk is. Voorbeelden van projecten waar we een belangrijke bijdrage aan leveren of hebben geleverd zijn de verbreding van de A58 in Noord-Brabant, de planuitwerking van de A6 bij Lelystad, de aanleg van de westelijke randweg N605 bij Boekel, ontwerpen van fietsroutes bij onderdoorgang Stappegoor in Tilburg, ontwerpen van snelfietsroute Den Bosch - Eindhoven en de aanpassing aan de knooppunten in de ring R8 van Kortrijk.

Wat wij vragen

 • passie voor infrastructuur en mobiliteit;
 • een leergierige en een proactieve instelling;
 • de vaardigheid om goed te luisteren en mee te denken, waarbij je niet bang bent om je eigen mening te geven;
 • ambitie om kwalitatief goede producten en adviezen te leveren;
 • ambitie om door te groeien tot specialist en/of ontwerpleider;
 • afgeronde hbo-opleiding op gebied van civiele techniek;
 • ervaring met ontwerpsoftware zoals AutoCAD, Open Roads, Civil3D en MX is een pré.

Wat wij bieden

 • een warm enthousiast team met collega’s die klaar staan om je te helpen;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • werken in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.200 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. M.S. (Mark) Buitenhuis, groepsleider Verkeer en wegen, telefoon + 31 6 86 81 04 74. Vacaturenummer NL00346

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor