Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship/Graduation assignment Deventer

De ontwikkeling van een tool om hydraulische berekeningen uit te voeren voor het ontwerp van een waterzuiveringsinstallatie

Waterzuiveringsinstallaties voorzien huishoudens en bedrijven van schoon drinkwater. Deze installaties vervullen daarmee een belangrijke maatschappelijke functie omdat ze direct de kwaliteit en beschikbaarheid van ons water bepalen. Dit maakt het ontwerp van deze installaties van groot belang.

Witteveen+Bos is (inter-)nationaal zeer actief met het ontwerpen van waterzuiveringsinstallaties. In het ontwerpen van deze installaties gaat dan ook veel tijd en geld om. Het is daarom van belang dat ons ontwerpproces zo effectief, efficiënt, en betrouwbaar mogelijk is.

Momenteel wordt bij het berekenen van de hydraulische weerstand in de gemaakte ontwerpen nog een verouderde tool gebruikt die gebruiksonvriendelijk is en veel fouten geeft. Witteveen+Bos wil graag een nieuwe hydraulica tool die gebruiksvriendelijk en stabiel is, maar wel net zo veel (of nog meer) functionaliteit biedt om de gemaakte ontwerpen zo nauwkeurig mogelijk te kunnen doorrekenen.

Wat wij vragen

Dit is een HBO-studieopdracht die gaat over de ontwikkeling van een tool voor het uitvoeren van hydraulische berekeningen ten behoeve van het ontwerp van een (drink)waterzuiveringsinstallatie. Deze opdracht is geschikt voor studenten met en achtergrond in informatica of andere vergelijkbare opleidingen. Je kunt de grootte van deze opdracht zelf bepalen (Bachelor-opdracht, stage, afstuderen). De opdracht zal op het Witteveen+Bos kantoor in Deventer te worden uitgevoerd.

Wat wij bieden

Het opzetten van de nieuwe hydraulica tool die door middel van modules een gehele waterzuivering hydraulisch kan doorrekenen. Je realiseert een applicatie, waarbij een basis is gemaakt in React (Javascript), maar welke nog niet voldoet aan de gewenste functionaliteit. Grofweg zal elke opdracht uit de volgende stappen bestaan, waar het aan jou is om te bepalen hoe ver je bepaalde stappen invult:

  • het documenteren van de tool die nu al gebruikt worden en hoe hierop doorontwikkeld kan worden;
  • in kaart brengen welke functionaliteiten vereist zijn voor brede toepassing van de tool en het eventueel uitdenken van een structuur die hierbij past;
  • het uitwerken van een ontwerp en de realisatie van features om de applicatie uit te bouwen;
  • testen ontwikkelen om de losse modules te testen;
  • het zelf in werking stellen van een volwaardig product.

Op basis van bovenstaande zijn er allerlei variaties mogelijk, die afhankelijk van je specialisme op een bepaalde wijze geïmplementeerd kunnen worden. Het heeft onze voorkeur als je ervaring hebt met het Javascript framework React, maar we staan open voor ervaring in andere front- en back-end talen/frameworks. Ervaring met hydraulica is niet per sé nodig, deze kennis wordt waar nodig vanuit Witteveen+Bos ingebracht.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau van ruim 1200 medewerkers met het hoofdkantoor in Deventer. We zetten harde techniek op duurzame wijze in voor maatschappelijke onderwerpen zoals schoon water, de energietransitie, verkeer en wegen, kustversterkingen, etc. Hierbij laten we ons leiden door de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Daarnaast is Witteveen+Bos via het aandelenparticipatiesysteem volledig in handen van werknemers. Wij vinden dit passen bij een kennisintensieve en hoogopgeleide organisatie zoals de onze, en het stimuleert de betrokkenheid en het ondernemerschap en draagt bij aan het succes en de continuïteit van ons bureau.

De advies- en ingenieurswereld is momenteel aan het digitaliseren. Witteveen+Bos geeft deze digitale transformatie zelf vorm door met eigen digitale maatwerkoplossingen te komen, in plaats van afhankelijk te zijn van bestaande oplossingen. Onze afdeling Digital Technologies staat in het midden van deze ontwikkelingen: we werken samen met alle disciplines binnen ons bedrijf om ons werk te digitaliseren. Dit maakt ons werk erg gevarieerd en daardoor interessant.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Geïnteresseerd? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met ir. M. (Michel) Bretveld, Groepsleider civiel drinkwater, telefoon 06 23 49 65 83 of met L.M. (Leon) Roeterdink, Full Stack Developer, telefoon 06 86 81 07 31

More information?