• Word regisseur van de ondergrond
 • Werk aan grote integrale projecten met andere expertises
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer, Rotterdam

Projectingenieur kabels en leidingen

Ben jij iemand met kennis over kabels en leidingen, en wil je als regisseur van de ondergrond met meerdere ondergrond thema’s aan de slag? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen de groep Kabels en leidingen zijn wij op zoek naar een adviseur kabels en leidingen. In de bodem spelen veel verschillende thema’s, zoals bodemkwaliteit, archeologie, niet gesprongen explosieven en kabels en leidingen een rol.

Je zult je met name bezighouden met het thema kabels en leidingen. Hoe zorg je voor genoeg ruimte in de ondergrond en hoe coördineer je verleggingen met meerdere beheerders? Door dit slim te doen heb jij een belangrijke rol in het beperken van risico’s, het minimaliseren van kosten en krijg jij hier tevreden opdrachtgevers voor terug. Daarnaast is ook informatie over de andere ondergrondthema’s belangrijk voor de coördinatie van verlegging van kabels en leidingen. Jij hebt dus bij voorkeur affiniteit met of kennis van de andere ondergrondthema’s, zodat je breed inzetbaar bent. Je bent een echte duizendpoot en vindt het leuk om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken! In grotere projecten breng je je kennis van kabels en leidingen en andere ondergrondthema’s in. Het kan daarbij gaan om nieuwbouw, groot of kleinschalig onderhoud, verleggingen, etc.

De functie omvat onder andere de volgende taken en verantwoordelijkheden: het verzamelen van informatie over kabels en leidingen en ontwerpaspecten (randvoorwaarden, ligging, voorschriften, etc.), het overleggen met beheerders en afstemmen van uitgangspunten en wensen voor verleggingen, het uitvoeren van risicoanalyses en het adviseren over beheersmaatregelen, ontwerpen en beoordelen van nieuwe tracés waarbij rekening wordt gehouden met het project (bijvoorbeeld een nieuw ontwerp van de dijk of infrastructuur) en contractvorming (met beheerders afspraken maken over planning en kostenvergoeding). Tevens spelen ontwikkelingen als duurzaamheid en de energietransitie in toenemende mate een rol binnen het thema kabels en leidingen.

De functie valt in de product-marktcombinatie (PMC) Bodemgebruik, ondergrond en omgeving. Wij verzorgen diverse studies voor integrale projecten en voeren specialistisch onderzoek uit. Het betreft een breed werkterrein dat varieert van advisering rond diverse bodem en ondergrond thema´s (o.a. archeologie, bodemkwaliteit, conventionele explosieven e.d.), advisering bij de aanpak van stortlocaties, tot en met het bepalen van nuttig duurzame toepassingen van diverse reststromen. Belangrijke opdrachtgevers zijn overheden, aannemers en de industrie. Standplaats voor deze functie is Deventer met op termijn mogelijkheden voor de vestigingen Amsterdam en Rotterdam.

Wat wij vragen

 • een hbo- of wo-opleiding in de richting van civiele techniek, milieukunde of vergelijkbare opleidingen;
 • recent afgestudeerd, enige relevante werkervaring is een pre;
 • kennis van zaken als de CROW-500, relevante wetgeving op het vakgebied, de WIBON en specifieke technische kennis en ervaring (boren, persen, etc) is een pre;
 • affiniteit met bredere ondergrondthema’s is een pre;
 • communicatief vaardig in woord en geschrift;
 • daadkrachtig en oplossingsgericht.

Wat wij bieden

 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid en loopbaanontwikkeling.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de am-bitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kunt je contact opnemen met ing. M. (Martijn) van Houten groepsleider Kabels en leidingen en GIS., telefoon 06- 23 94 08 77.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor