• Verduurzamen Nederlandse drinkwaterproductie* Stage lopen binnen spraakmakende en innovatieve waterprojecten* Samenwerken in een enthousiast team
Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship assignment Amsterdam, Deventer, Heerenveen, Rotterdam

Stage duurzame drinkwaterproductie

Wil jij meehelpen aan het verduurzamen van de Nederlandse drinkwaterproductie?

In de drinkwatersector valt nog veel te verbeteren op het gebied van duurzaamheid, zo ook in de (proces)technologie. Zo wordt er nog onvoldoende gekeken naar bijvoorbeeld emissies, materiaalgebruik of de milieu-impact van de realisatie en exploitatie van de installatie. We willen in projecten het duurzaamheidsaspect actief meenemen en afwegen. We willen adviezen leveren waarin de duurzaamheidsoverwegingen meer van invloed zijn op het eindresultaat. Als stagiair(e) zou je bijvoorbeeld in samenwerking met een drinkwaterleverancier, één van hun zuiveringen onder de loep kunnen nemen. Hierbij kan gedacht worden aan een diepgaande analyse (LCA) van het gehele zuiveringsontwerp of onderzoek naar de duurzaamheid van specifieke zuiveringstechnologieën. Natuurlijk zijn jouw eigen ideeën over het verduurzamen van de drinkwaterproductie ook meer dan welkom!

Je loopt stage in de groep (proces)technologie binnen de product-marktcombinatie (PMC) Drinkwater. Wij werken aan spraakmakende en innovatieve waterprojecten voor zeer diverse klanten, van (semi-)overheid tot grote industriële multinationals.

Wat wij vragen

Je volgt een hbo- of wo-opleiding in de richting van milieutechnologie, water technologie of chemische technologie. Daarnaast ben je enthousiast, leergierig, zelfstandig en in staat om in een team te functioneren. Ook ben je nauwkeurig en gestructureerd.

Wat wij bieden

  • werken in een enthousiast team met verschillende disciplines;* veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;* gebruik maken van de benodigde tools/software (bijvoorbeeld LCA-programma's);* samenwerking met drinkwaterbedrijven;* werken vanuit verschillende Nederlandse vestigingen mogelijk (Deventer, Heerenveen, Amsterdam, Rotterdam);* werken volgens een projectmatige aanpak. Je wordt door een ervaren medewerker begeleid. Aanvang en duur van de stage zijn in overleg. Je ontvangt een stagevergoeding.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze stage, reageer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze stageplaats kun je contact opnemen met de heer ing. S.C. (Sytze) Terwisscha van Scheltinga (groepsleider Drinkwatertechnologie), telefoon 06 27 16 97 79. Vacaturenummer NL00295

Share this vacancy

More information?

Sytze Terwisscha van Seltinga