Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Antwerp, Brussels

Constructief ingenieur 3D beton printen / 3D concrete printing

Levert u een brede bijdrage aan de digitale revolutie in de bouwsector?

Als projectingenieur 3D Concrete Printing (3DCP) levert u een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar de toepassingen van 3D betonprinten en past u deze kennis toe in projecten van de conceptfase tot de fase van voorontwerp, definitief ontwerp en uitvoeringsontwerp. Om de uitdagingen voor het toepassen van 3DCP in de bouw goed te begrijpen vragen we je ook om als burgerlijk ingenieur mee te werken aan onze infrastructurele projecten. Afhankelijk van uw kennis en interesse houdt u zich bezig met de conceptuele fase van projecten of de detailuitwerking. De functie kenmerkt zich verder door een brede kijk op infrastructuur en digitalisering waarbij inzet op raakvlakken met aanverwante disciplines zoals stedenbouw, mobiliteit en bouwkosten niet worden geschuwd.

Witteveen+Bos Belgium zoekt voor de verdere versterking en uitbouw van haar groep infrastructuur veelzijdige projectingenieurs met een passie voor burgerlijke bouwkunde en digitalisering. Met ondersteuning van 3DCP experts vanuit o.a. onze kantoren in Nederland en Singapore zal u  een voortrekkersrol hebben bij toepassing van 3DCP in België en wetenschappelijk onderzoek in België. U zult onder andere werken aan het onderzoeksprogramma samen met UGent, Besix en ResourceFull naar “Sustainable concrete mixtures for the 3D printing of breakwater units”. Uw plaats van tewerkstelling is Antwerpen of Steenokkerzeel.

De opdrachtgevers in onze projecten zijn naast aannemers opdrachtgevers in de openbare en privé sfeer. Enkele aansprekende projecten op het gebied van infrastructuur waar we recent aan hebben gewerkt zijn de renovatie van een sluizencomplex, infrastructuurontwerp voor de Antwerpse regio, tunnelontwerpen voor verschillende aannemers en de Oosterweelverbinding.

Wat wij vragen

* een afgeronde opleiding burgerlijk of industrieel ingenieur;
* een gedegen technische basis: kennis van de Eurocodes en modelleringstools;
* interesse in digitalisering en innovatie van de bouwsector;
* een generalistische opstelling;
* zelfstandigheid, enthousiasme en een collegiale werkhouding;
* klantgericht;
* u wil zich vakinhoudelijk en persoonlijk graag verder ontwikkelen;
* een vlotte beheersing van Frans en Engels is een pluspunt.

Wat wij bieden

* samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
* veelzijdige en uitdagende projecten;
* ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
* gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
* marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers. Witteveen+Bos is wereldwijd koploper op het gebied van 3D betonprinten en is bij tal van projecten en onderzoeksprogramma’s betrokken.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met Kristof Myncke, groepsleider infrastructuur, Tel: 03 286 75 75 / GSM: 0477 46 60 05.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Nora Vanderheijden

Nora Vanderheijden

Manager offices Belgium