• Koppeling tussen techniek en omgeving
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams
 • Cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer

Adviseur omgevingsmanagement

Is het jouw ambitie om als adviseur omgevingsmanagement te werken aan uitdagende, multidisciplinaire projecten op het gebied van water, klimaat, ruimte, energie en infrastructuur en zo een bijdrage te leveren aan duurzame gebiedsontwikkeling in binnen- en buitenland?

Wij zijn op zoek naar een adviseur omgevingsmanagement voor integrale verkenningen en planstudies op het gebied van waterveiligheid, ruimtelijke ontwikkeling en infrastructuur. In deze functie geef jij vorm en inhoud aan strategisch omgevingsmanagement bij de planvorming van ruimtelijke ontwikkelingen, zoals dijkversterkingen, aanleg van wegen en windturbineparken. Je bent de spil tussen de techniek en de bestuurlijke en maatschappelijke omgeving. Je bent breed inzetbaar op de verschillende aspecten van omgevingsmanagement, zoals het stakeholdermanagement, bijdrage leveren aan planproducten, zoals het opstellen van besluitvormingsnotities, en de communicatie rondom het project. Je helpt mee de vragen verder te beantwoorden hoe om te gaan met digitalisering, participatie in het kader van de omgevingswet en directe koppeling met het ontwerpproces.

Als adviseur omgevingsmanagement, ondersteun je de omgevingsmanager of projectmanager. Hierbij ben je verantwoordelijk voor een goede afstemming tussen de omgeving en de projectorganisatie en het leveren van een bijdrage aan het communicatie- en participatieproces. Voor deze functie moet je een echte teamspeler zijn, in staat zijn verschillende inhoudelijke terreinen te betrekken en ervoor kunnen zorgen dat je op tijd de relevante informatie uit de omgeving aanlevert voor het ontwerpproces en/of de planproducten. Daarnaast is het belangrijk dat je je kunt inleven in de belangen en standpunten van anderen, zonder deze te veroordelen.

Je functie maakt deel uit van de groep Proces- en omgevingsmanagement binnen de product-marktcombinatie (PMC) Planstudies en procesmanagement. Deze PMC is onderdeel van de sector Gebouwde omgeving. De projecten van deze PMC variëren van strategische verkenningen tot uitdagende planuitwerkingen en betreffen alle Witteveen+Bos sectoren van gebouwde omgeving, delta’s kusten en rivieren, energie, water en milieu tot infrastructuur en mobiliteit. Binnen die projecten verzorgen wij projectmanagement en omgevingsmanagement, zorgen we voor een goede ruimtelijke inpassing (landschapsontwerp) en leveren wij inhoudelijke expertise op het gebied van onder andere milieueffectrapportage. Momenteel werken we bijvoorbeeld aan verkenningen en planuitwerkingen voor verschillende dijkversterkingen (Wolferen-Sprok, Noordelijke Maasvallei, IJsseldijk Zwolle - Olst), de planuitwerking voor de wegverbreding en inpassing van de A58 (InnovA58) en de planuitwerking voor het Net op Zee Ten Noorden van de Waddeneilanden. We voeren ook project- en procesmanagement uit in de geest van de nieuwe Omgevingswet, zoals de omgevingsvisie OVER-gemeenten. Daarnaast werken we ook aan projecten in het buitenland, zoals social en environmental impact assessments. Onze belangrijkste opdrachtgevers zijn Rijkswaterstaat, waterschappen, gemeentes, provincies en TenneT. Je werkt vanuit standplaats Deventer of Amsterdam en op projectlocaties.

Wat wij vragen

 • een afgeronde opleiding op wo-niveau op het gebied van planologie, bestuurskunde, milieukunde, sociale * wetenschappen, communicatie of aanverwante studierichting;
 • kennis van planstudies en omgevingsmanagement;
 • brede inhoudelijke belangstelling en affiniteit met techniek;
 • een goed inlevingsvermogen in belangen van gesprekspartners;
 • ervaring met werkwijzen en procedures bij de ontwikkeling van ruimtelijke projecten en/of infrastructuur;
 • uitstekende mondelinge, schriftelijke en presentatievaardigheden en een groot analytisch vermogen;
 • vaardigheden op het gebied van projectbeheersing;
 • een nieuwsgierige, klantgerichte, ondernemende en proactieve instelling;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat wij bieden

 • afwisseling en veelzijdigheid in uiteenlopende projecten;
 • samenwerken met enthousiaste en deskundige collega’s;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen, waaronder het ‘Starterstraject’;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid en loopbaanontwikkeling.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw drs. H.J.W. (Rianne) Albers-Schouten, groepsleider Proces- en omgevingsmanagement, telefoon 0570 69 71 22 of de heer drs. ing. E.J.N. (Edgar) Rijsdijk, PMC-leider Planstudies en procesmanagement, telefoon 020 312 55 38. Vacaturenummer NL00285.

Share this vacancy

More information?