• Direct aan de slag bij één van Nederlands grootste en meest complexe infra projecten
 • Veel ruimte om je vaardigheden te ontwikkelen
 • Leuke collega’s, een informele werksfeer en regelmatig activiteiten
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam

Ingenieur ondergronds bouwen

Wil jij jouw technische kennis van ondergronds bouwen inzetten om uitdagende projecten te realiseren?

Met de toenemende drukte boven de grond, wordt de ruimte steeds vaker ondergronds gezocht. Of het nu gaat om verkeerstunnels of leidingen: ondergronds bouwen wordt steeds meer gemeengoed. Ondergronds bouwen is vaak veel complexer dan bovengronds bouwen. Niet alleen technisch is het een uitdaging om grond en grondwater te beheersen, maar er wordt vaak in dichtbevolkte steden gebouwd met bijbehorende uitdagingen. Dit vraagt om enthousiaste mensen die het leuk vinden om na te denken over lastige vraagstukken en hiervoor oplossingen te bedenken. Als ingenieur adviseur ondergronds bouwen ga je direct aan de slag bij één van de grootste infrastructurele projecten die momenteel in voorbereiding zijn. Daarbij is het jouw uitdaging om met jouw kennis de coördinatie op je te nemen voor het maken van integrale ontwerpen en zelf mee te werken aan technische oplossingen bij dit project. Je werkt samen met enthousiaste collega’s in een integraal team van Witteveen+Bos en onze opdrachtgever. Naast dit project is er ruimte om jezelf te ontwikkelen in bijvoorbeeld projectmanagement en te bekwamen in boortunnels en sleufloze (ondergrondse) technieken.

De groep Boortechnieken en Projectmanagement, onderdeel van de sector Infrastructuur en mobiliteit, werkt aan spraakmakende ondergrondse projecten, zoals het ontwerp en de bouw van de Noord/Zuidlijn, Zuidas en de Blankenburgtunnel, maar ook aan kleinschaligere technisch uitdagingen zoals microtunnels en de renovatie van een eeuwenoud riool in Arnhem. Binnen de groep worden technische, contractuele en strategische adviezen geleverd, ontwerpen binnen het vakgebied opgesteld en de realisatie van de uitvoering begeleid. Vanwege de groei van de activiteiten binnen de groep zijn wij op zoek naar versterking. Je standplaats is Amsterdam.

Wat wij vragen

 • wo-opleiding civiele techniek;
 • aantoonbare affiniteit met infrastructuur of ondergronds bouwen;
 • een enthousiaste teamspeler;
 • een open houding, met een kritisch oog voor belangrijke details;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • meewerken aan de meest uitdagende projecten in Nederland en de rest van de wereld;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor pas afgestudeerden; het Starterstraject;
 • leuke activiteiten buiten het werk, georganiseerd door o.a. de vestiging Amsterdam en de een groep jonge medewerkers
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. J. (Jeroen) de Leeuw, groepsleider Boortechnieken en Projectmanagement 06 24 66 83 84.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor