Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship/Graduation assignment Amsterdam, Breda, The Hague, Deventer, Heerenveen, Rotterdam

De AIS-monitor

Alle schepen boven een bepaalde grootte sturen meerdere keren per minuut een zogenoemd AIS-signaal uit. AIS staat voor automatic identification system. Het is een telecommunicatieprotocol bedoeld om schepen te kunnen volgen. Het signaal bevat o.a. het identificatienummer, de naam, lengte, breedte, type, positie en snelheid van een schip. Dit biedt allerlei mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld de AIS-signalen in een haven verzamelt kun je gerichter je haven beheren, omdat je weet hoe deze gebruikt wordt. Als je de signalen van een vloot verzamelt kun je de vloot beheren. Enzovoorts.

Witteveen+Bos heeft een bestaand AIS-systeem dat bepaalde van bovengenoemde functionaliteiten ondersteunt. We willen echter een nieuwe versie hiervan maken. Liefst een lichtgewicht variant met een webinterface waarin een gebruiker makkelijk een gebied kan selecteren waarna het systeem statistieken doorrekent en presenteert. Te ontwikkelen in open source-technieken die in onze groep gangbaar zijn zoals bijv. Javascript en Python.

Wat wij vragen

HBO- of WO-studenten van een studie met een sterk IT-component met ervaring in software engineering.

Wat wij bieden

Een werkplek op een van onze kantoren (Deventer, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Den Haag of Heerenveen), een plek in ons team van ontwikkelaars, ondersteuning tijdens de opdracht, en een vergoeding. Ons team zit in Deventer en Amsterdam. Voor een van de andere kantoren geldt dat we verwachten dat je regelmatig (bijv. eens per week) naar Deventer komt.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor