Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship/Graduation assignment

Data science, verscheidene opdrachten

Witteveen+Bos heeft veel klanten die grote installaties beheren, zoals waterzuiveringsinstallaties, industriële procesinstallaties, elektrotechnische installaties, etc. Dit zijn complexe installaties waarin van alles wordt gemonitord en bestuurd. Vaak zijn dit nog enigszins beperkte besturingen. Er kan echter veel meer.

Data-analyse wordt steeds meer toegepast om bijvoorbeeld inzicht te verschaffen in de werking van deze installaties, om fouten te vinden, en om de besturing te optimaliseren. Voorbeelden van projecten die we doen zijn:

  • inzicht bieden in de systeembrede werking van een installatie, i.p.v. alleen op lokaal niveau;
  • trends detecteren en inzichtelijk maken;
  • het voorspellen van leidingbreuken in het drinkwaternetwerk;
  • het voorspellen van uitval van machines in installaties;
  • het voorspellen van het zuiverend vermogen van een zuiveringsinstallatie;
  • het achterhalen waarom een installatie minder is gaan presteren.

Vaak ontwikkelen we hierbij ook dashboards om de uitkomsten van deze meer of minder complexe data science-technieken in te presenteren. Onze klanten zitten vaak op grote hoeveelheden data zonder dat ze goed weten wat ze hier mee zouden kunnen. We zoeken studenten die geïnteresseerd zijn om ze te helpen en in staat zijn de vragen van de klant in wiskundige analyses om te zetten.

Wat wij vragen

HBO- of WO-studenten van een studie met een sterk wiskundige component met ervaring in data science. Interesse om uit je wiskunde/IT-bubbel te stappen en je kennis toe te passen bij onze klanten die met hele concrete vragen zitten.

Wat wij bieden

Een werkplek op een van onze kantoren (Deventer, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Den Haag of Heerenveen), een plek in ons team van ontwikkelaars, ondersteuning tijdens de opdracht, en een vergoeding. Ons team zit in Deventer en Amsterdam. Voor een van de andere kantoren geldt dat we verwachten dat je regelmatig (bijv. eens per week) naar Deventer komt.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor