Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship/Graduation assignment

Front-end development, verscheidene opdrachten

Witteveen+Bos ontwikkelt allerlei (kleinschalige) softwaresystemen om op die manier het ingenieurswerk verder te digitaliseren. Voorbeelden hiervan zijn centrale databases voor beheer-, ontwerp- of meetdoeleinden, ontwerptools om bijv. bouwwerken paramtrisch te ontwerpen, analyse- en optimalisatiesoftware, etc. Voor veel van deze systemen geldt dat er gebruikersvriendelijke interface moet worden ontwikkeld die een klant of een techneut in staat stelt het systeem efficient en effectief te gebruiken. Een dergelijke interface kan allerlei vormen aannemen. Meestal is het een webapp, soms ook in AR of VR. In onze eigen groep maken we vooral webapps, waarbij we voor de front end voornamelijk gebruik maken van Javascript-bibliotheken zoals node.js, React, D3, draw.io.

Naast pure programmeeropdrachten hebben we ook opdrachten liggen waarbij ook aandacht moet worden gegeven aan hoe gebruikers de software zullen kunnen gebruiken, en hoe de software het huidige ontwerpproces kan verbeteren/digitaliseren. Daarbij ligt de focus dus meer op HMI, UX, en het automatisering van werkprocessen. Zie hiervoor ook de opdracht “Het digitaal ontwerpen van een installatie”.

Wat wij vragen

Studenten met een hbo- of wo-opleiding met ervaring in front-endprogrammeren. Voor deze opdracht wordt van je verwacht een werkend stuk software op te leveren. Je kunt de grootte van deze opdracht zelf bepalen (stage, afstudeeropdracht, etc.).

Wat wij bieden

Een werkplek op een van onze kantoren (Deventer, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Den Haag of Heerenveen), een plek in ons team van ontwikkelaars, ondersteuning tijdens de opdracht, en een vergoeding. Ons team zit in Deventer en Amsterdam. Voor een van de andere kantoren geldt dat we verwachten dat je regelmatig (bijv. eens per week) naar Deventer komt.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. W. (Wouter) Klein Wolterink, telefoon 06 86 81 33 92 of per mail wouter.klein.wolterink@witteveenbos.com.

More information?