Are you the person we are looking for?

Apply now

Graduation assignment

Ontwikkeling van bouwstenen voor beschikbaarheidsprestaties

Ben jij een enthousiaste afstudeerder die graag wil onderzoeken hoe we vroegtijdig en snel inzicht krijgen beschikbaarheidsprestaties van beweegbare bruggen?

In Nederland en buitenland moeten de komende decennia honderden beweegbare bruggen worden vervangen of gerenoveerd in vele verschillende maten en vormen. Toch hebben al deze bruggen iets gemeenschappelijks, namelijk bouwstenen. Bouwstenen zijn standaard componenten, waarmee een brug samengesteld kan worden.

Voor onze afstudeeropdracht zijn we op zoek naar een student die samen met ons de bouwstenen wil ontwikkelen om in een vroeg stadium onze opdrachtgever inzicht te geven in te behalen beschikbaarheidsprestaties en laten variëren met verschillende samenstellingen.

Wij zijn op zoek naar een methode en uitwerking van bouwstenen die breed inzetbaar zijn voor ‘alle’ type beweegbare bruggen. Dit leidt tot veel vragen: Hoe bouw je een generieke bouwsteen op. Op welke configuratie leg je de bouwsteen uit? Wat is de bandbreedte van de afgegeven prestatie? Voor welke bouwfase is de bouwsteen nog toepasbaar? Toepasbaarheid voor ketenanalyse? Is de methodiek toepasbaar voor andere werkvelden zoals sluizen en drinkwaterinstallaties?

“Met deze opdracht geef jij invulling aan een beschikbaar infrastructuurnetwerk waar ook ter wereld”

Wij stellen voor om samen met jou de opdracht nader vorm te geven, waarbij jouw input en visie hierop een belangrijke bijdrage vormt. Deze opdracht heeft betrekking op de beweegbare bruggen waar Witteveen+Bos recentelijk aan heeft gewerkt c.q. gaat werken.

Wat wij vragen

Opleidingsniveau: hbo- of wo-opleiding civiele techniek, werktuigbouwkunde, lucht- en ruimtevaart of elektrotechniek.

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor in Deventer kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen én buiten ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, waterschappen, aannemers, systemintegrators etc.. Deze interne en externe contacten kun je aanwenden om informatie te verzamelen die nodig is voor je onderzoek.

Aanvang: in overleg.

Duur: 6-8 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk).

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ing. J.A. (Justin) Sap, 06 12 08 94 42 of R.H.J. (Ruud) Punte MSc., 06 23 41 81 65.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor

Justin Sap