Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Breda

Wegontwerper

Heb jij de ambitie om met jouw kennis en vaardigheden de wereld een beetje mooier te maken?

Dan maken wij graag kennis met je! Wij zijn namelijk op zoek naar een wegontwerper. Als wegontwerper ben je betrokken bij projecten op het gebied van verkeer, wegen en droge infra. Je ontwerpt (onderdelen van) wegen voor het hoofdwegennet, onderliggend wegennet en stedelijk wegennet. Binnen het integrale ontwerpteam zorg je dat je het ontwerp afstemt met andere disciplines zoals kunstwerken, waterhuishouding, geluid en ecologie. Vanuit jouw inhoudelijke basis zorg je er voor dat het ontwerp van de weg voldoet aan de gestelde eisen en dat dit vastgelegd wordt in een ontwerpnota. Je draagt op deze manier als wegontwerper bij aan het komen tot gepaste oplossingen voor maatschappelijke problemen van de opdrachtgever.

Binnen de product-marktcombinatie Verkeer en wegen werken we aan (multidisciplinaire) projecten. We zijn betrokken in verschillende projectfasen, bijvoorbeeld tijdens een variantenstudie, planuitwerking, contractvoorbereiding, aanbesteding of los onderzoek. Ons werkveld kent brede raakvlakken met andere groepen binnen Witteveen+Bos, waardoor een integrale afstemming belangrijk is. Voorbeelden van projecten waaraan we een belangrijke bijdrage leveren of hebben geleverd zijn de gedeeltelijke overkapping van de A9 bij Amstelveen, de verbreding van de A58 in Brabant, de planuitwerking van de A6 bij Lelystad, de aanleg van de westelijke randweg N605 bij Boekel en de aanpassing aan de knooppunten in de ring R8 van Kortrijk.

Wil jij tot de toppers binnen je vakgebied behoren en samenwerken met andere experts, in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen? En heb jij een sterke passie voor infrastructuur, mobiliteit, state-of-the-art kennis en innovatieve producten? Solliciteer dan direct!

Wat wij vragen

 • afgeronde hbo-opleiding op gebied van bijvoorbeeld civiele techniek of mobiliteit;
 • een leergierige en een proactieve instelling;
 • de vaardigheid om goed te luisteren en mee te denken, waarbij je niet bang bent om je eigen mening te geven;
 • ambitie om kwalitatief goede producten en adviezen te leveren;
 • ambitie om door te groeien tot specialist en/of ontwerpleider;
 • ervaring met ontwerpsoftware zoals AutoCAD, Open Roads, Civil3D en MX is een pré.

Wat wij bieden

 • een warm enthousiast team met collega’s die klaar staan om je te helpen;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • werken in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. M.S. Buitenhuis (Mark), groepsleider Verkeer en Wegen, telefoon 06 86 81 04 74.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor