Are you the person we are looking for?

Apply now

Graduation assignment Amsterdam, Deventer

Uitwerking bewegingswerk sluis met roldeur

Studeer jij werktuigbouwkunde en wil je je tijdens je afstuderen focussen op het optimale ontwerp voor de werktuigbouwkundige onderdelen van een sluis?

Bij een roldeur rolt de deur dwars ten opzichte van de lengteas van de sluis. Roldeuren worden voornamelijk gebruikt voor relatief brede kolken, bekende voorbeelden zijn de Zeesluizen IJmuiden. De sluis rolt met wielen over een in de kolk geplaatste rails. Via een systeem van lieren wordt de sluisdeur aangedreven.

 

Binnen deze opdracht krijgt een student de mogelijkheid om te onderzoeken wat het optimale ontwerp is voor de werktuigbouwkundige onderdelen van de sluis voor een gegeven situatie. De student wordt hierbij begeleid door een specialist in brugaandrijvingen.

Dit werktuigbouwkundige vraagstuk speelt momenteel binnen onze product-marktcombinatie (PMC) Smart infra systems (SIS). Binnen deze PMC in de sector Infrastructuur en mobiliteit werken werktuigbouwkundig ingenieurs aan aansprekende projecten. Enkele voorbeelden van deze projecten zijn de Afsluitdijk, de nieuwe Botlekbrug, de sluizen Belfeld en Sambeek, de Oosterweelverbinding in Antwerpen en diverse andere grote en kleine infrastructurele projecten.

Wat wij vragen

Hbo of wo-opleiding werktuigbouwkunde of aanverwant.

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor in Deventer of Amsterdam (andere kantoren in overleg mogelijk) kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen én buiten ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, waterschappen, netbeheerders, energieleveranciers, aannemers, systemintegrators etc. Deze interne en externe contacten kun je aanwenden om informatie te verzamelen die nodig is voor je onderzoek.

 

Aanvang: in overleg

Duur: 6-8 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk)

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze afstudeeropdracht, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met de heer ir. O.B.J. (Okke) Sanderink, groepsleider Elektrotechnische & werktuigbouwkundige installaties, telefoon 06 22 81 24 50.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor