meewerken aan afwisselende en veelzijdige water projecten

Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship assignment Deventer

Stage drinkwater en afvalwater

Weleens bedacht hoe het 3D ontwerp van een complexe zuiveringsinstallatie tot stand komt?

Schoon water is van levensbelang. Of het nu gaat om schoon drinkwater of om gezuiverd afvalwater, in beide gevallen leveren onze afdelingen drinkwater en afvalwater adviezen aan waterschappen, drinkwaterbedrijven, bouwbedrijven en industrie om schoon water te kunnen leveren. Dit advies geven wij vaak in de vorm van 3D-ontwerpen, met bijbehorende rapporten, tekeningen, berekeningen, bestekken en kostenramingen. Dit doen we natuurlijk in Nederland, maar ook internationaal is nog veel werk te verzetten! Tijdens jouw stage kan je hier tegelijkertijd van leren én aan bijdragen.

Binnen de afdeling Engineering werken stagiairs mee aan een breed scala aan projecten. Je werkt mee aan de uitwerking van de civieltechnische aspecten van deze projecten, waarbij je ontwerpt in 3D conform BIM (Bouw Informatie Modelleringmethodiek) in nauwe samenwerking met onze collega’s van bijvoorbeeld procestechnologie en werktuigbouw. Je brengt hierbij, als “spin in het web” veel civieltechnische aspecten, zoals geo- en constructietechniek, beton en staal samen. De projecten hebben betrekking op waterzuiveringen, pompstations en leidingwerken.

De functie valt in de product-marktcombinaties (PMC’s) Afvalwater en Drinkwater bib de civiel technische groepen. Wij werken aan spraakmakende en innovatieve waterprojecten. Naast projecten in Nederland, zijn we ook veel werkzaam in Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Wij voeren interessante projecten uit voor zeer diverse klanten, van (semi-) overheid tot grote industriële multinationals.

Wat wij vragen

Je volgt een hbo-opleiding civiele techniek en je bent enthousiast, leergierig, zelfstandig en in staat om in een team te functioneren. Daarnaast ben je nauwkeurig en gestructureerd.

Wat wij bieden

Wij bieden jou het volgende aan:

  • Werken in een enthousiast team met verschillende disciplines;
  • Hierbij krijg je veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
  • Ontwerpen volgens BIM in een 3D model (o.a. met behulp van Revit), gebruik makend van constructies, hydraulica, geotechniek, waterzuiveringstechnieken etc.;
  • Bestekken schrijven en kostenramingen maken van je eigen ontwerp;
  • Werken aan de voorbereiding van uitdagende Nederlandse én buitenlandse waterzuiveringsprojecten (in bijvoorbeeld Afrika of Azië);
  • Werken aan projecten van planfase (studie en ontwerp) tot en met de uitvoeringsfase.

Je wordt door een vaste en ervaren medewerker begeleid.

Aanvang en duur van de stage zijn in overleg en je ontvangt een stagevergoeding.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.000 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze projectopdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Michel Bretveld, groepsleider Drinkwater, telefoonnummer 06 23 49 65 83, of met Eric Buunk, telefoonnummer 06 51 77 99 05

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor